'Barış Sembolü' Rekor Getirdi

Bursa'da, Mudanya Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve deniz üzerinde 460 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu "Barış Sembolü", Guinness Rekorlar Kitabı'nda "Dünyanın en büyük barış sembolü" olarak yer aldı.

Kumyaka sahilinde, 460 katılımcının su üzerinde barış simgesi oluşturup, 5 dakika hareketsiz kalmasıyla kırılan rekor, Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından "dünyanın en büyük barış sembolü" olarak tescillendi. Görüntü, gelecek kuşaklarda da barışın simgesi olması için havadan fotoğraflandı.

Gemici, tescil belgesini Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a takdim etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, rekorun tescillenmesinin ardından yaptığı açıklamada, tüm dünya insanlarını "barış" için duyarlılığa davet etti.

Türkyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kırılan rekor ile tüm dünyaya 'sonsuza dek barış' çağrısında bulunduk. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, barışın başkenti Mudanyamızda 'sonsuza dek barış' diye haykırdık. Haykırışımızın, ülkemizin ve dünyamızın her köşesinden yankılanmasını istiyoruz. Martin Luther King'in dediği gibi 'Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik.' Bu dünya, toprağı, suyu ve havasıyla tüm canlılara ait. Öyleyse tüm insanların barış gibi kutsal bir duyguyu yaşatması görevi olmalıdır."

Kumkaya sahilinde, 460 kişi, fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün, Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünden hareketle tasarladığı interaktif rekor denemesi için resmi Guinness hakemi ve gözlemcilerinin huzurunda bir araya gelmiş, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için yaklaşık 5 dakika suyun üzerinde hareketsiz kalarak "Barış Sembolü" oluşturmuştu.

Kaynak: AA