Türkiye'nin TEK 'Altın Mersin' Balığı ETİ Sualtı Dünyasında

Türünde yüzde bir görülen ve albino olması nedeniyle farkı diğer balıkların yanında daha belirgin görülen ’Altın İçel Balığı’, ETİ Sualtı Dünyasındaki ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Türkiye'nin TEK 'Altın Mersin' Balığı ETİ Sualtı Dünyasında
Eskişehir’de yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete açılan ve binlerce balığı ağırlayan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ETİ Sualtı Dünyası, diğer illerdeki akvaryumlardan farklı balıkları da konuk ediyor. Türkiye’deki başka akvaryumda bulunmayan altın mersin balığı, ETİ Sualtı dünyasını ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Hayvanat Bahçesi Müdürü Ümit Hakan Karaoğlu, mersin balıklarının özelliklerinden bahsetti. Karaoğlu, altın mersin balığı ile ilgili olarak, “Tesisimizde yer alan mersin balıklarından beyaz mersin balığı nadir bulunan bir tür ve Türkiye’de sadece bizim akvaryumumuzda yer almakta” dedi.

İçel balıklarının 60 yıl kadar yaşayabildiğini ve 130 kilograma kadar ulaşabildiklerine değinen Karaoğlu, “Ağız yapıları aşağıya dönük olduğu için zeminden besin alıyorlar ve uzun ömre sahipler. Yaklaşık 50-60 yıl yaşayabilen hayvanlar. 2 buçuk metreye kadar uzuyor boyları ve kilogram olarak da oldukça yüksek 120-130 kilogram ağırlığına sahip olabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA