Kütahya'da 'Tarla Günü' Etkinliği

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸü tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında AltıntaşŸ ilçesinde ve Yalnızsaray köyünde nohut ve buğŸday çeşŸitlerini yöre çiftçilerine tanıtmak amacıyla tarla günü etkinliğŸi düzenledi.

Kütahya'da 'Tarla Günü' Etkinliği
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed GümüşŸ, tarımsal yayımın desteklenmesi projesi kapsamında nohut ve buğŸday ürünlerinde tescilli çeşŸitlerinin yöre çiftçisine tanıtımını gerçekleşŸtirmek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız da, ilçe ürün yelpazesinde 15 bin 601 hektar alanda buğŸday, bin 521 hektar alanda nohut ekiminin yapıldığŸını belirtti. Yıldız, "İlçemiz için önemli tarımsal ürünler arasında olan nohut ve buğŸday üretiminde yerel çeşŸitlerin ekildiğŸi alanlarda tarım hastalık epidemisinin yoğŸun yaşŸanması önemli verim kayıplarına neden olmakta. Bu sorunların EskişŸehir Geçit KuşŸağŸı Tarımsal AraşŸtırma Enstitüsünce tescil edilen hastalıklara dayanıklı tohumların kullanımıyla çözüleceğŸini düşŸünüyoruz" dedi.

KonuşŸmaların ardından demonstrasyon kurulan nohut ve buğŸday tarlaları gezilerek çiftçilere ekimi yapılan çeşŸitlerin tanıtımı yapılarak bilgi alışŸverşŸinde bulunuldu.

EtkinliğŸe, Kaymakam Mehmet Alpaslan, Belediye BaşŸkanı Ferit Karabulut, EskişŸehir Geçit KuşŸağŸı Tarımsal AraşŸtırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri LJakır, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler şžube Müdürü CoşŸkun Güler, sivil toplum kuruluşŸları temsilcileri ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA