Vali Kamçı Doğanşehir Elmalı Mahallesi'nde Cami Açılışına Katıldı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, Elmalı Mahallesi’nde hayırsever iş adamı Hacı Bayram Çelik tarafından yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Vali Kamçı Doğanşehir Elmalı Mahallesi'nde Cami Açılışına Katıldı
Açılış öncesi mahalle sakinleri ile çay içip sohbet eden Vali Kamçı, yörede bol miktarda yetiştirilen tütün hasadı, elma ve kayısı ile ilgili vatandaşlardan bilgi aldı. Vali Kamçı daha sonra, İşadamı Hacı Bayram Çelik tarafından eskisi yıkılarak yerine yenisi inşa ettirilen Elmalı Mahallesi Caminin açılış törenine katıldı.

Açılışta kurban kesildi ve dualar yapıldı. Açılış duasında İl Müftüsü Ümit Çimen’in memleketin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, camilerin İslam dini için birlik beraberlik için önemli buluşma yeri olduğundan bahsetti. Camide vatandaşlara vaaz veren İl Müftüsü Çimen, hayır yapanların hayrının Allah katında kabul göreceğini belirterek, “Böylesi hayırlara vesile olan iş adamlarına devamlı ihtiyaç vardır” dedi.

Açılışa Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Doğanşehir Müftüsü Hüseyin Bayrak, Caminin yapımını üstlenen Hacı Bayram Çelik ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Vali Kamçı beraberindekilerle Cuma namazı sonrası mahalle sakinlerinden 85 yaşında vefat eden İbrahim Tanışık’ın ailesini de ziyaret ederek taziyelerini iletti. Vali Kamçı, daha sonra Doğanşehir Belediyesine ait olan Beypınarı dinlenme tesislerinde bir müddet dinlendikten sonra, Doğanşehir ilçe merkezinde inşaatı devam eden İlçe Müftülüğüne ait cami, kuran kursu, hizmet binası, lojman gibi birimlerin yer aldığı kompleksi de gezerek İl müftüsü ve ilçe müftüsünden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA