Tuğrul Türkeş Ak Parti'ye geçecek mi? Başbakan Davutoğlu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Türkeş AK Parti'ye geçmek için 'evet' demedi." dedi.

Tuğrul Türkeş Ak Parti'ye geçecek mi? Başbakan Davutoğlu açıkladı
Tuğrul Türkeş Ak Parti'ye geçecek mi? Başbakan Davutoğlu açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabinedeki isimleri açıkladıktan sonra özel bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, Tuğrul Türkeş'le ilgili sorulan sorulara şu yanıtları verdi; 

TÜRKEŞ'İN VERDİĞİ CEVABA ŞAŞIRMADIM
Türkeş'e mektup yazana kadar hiçbir görüşmem olmadı. Türkeş'i daha önceden tanıyorum. Birçok toplantıda beraber olduk. Aile geçmişini de siyasi kariyerini de bilirim. 'Evet' cevabını vermesi beni şaşırtmadı. 'Evet' dedikten sonra bir telefon görüşmemiz oldu ve teşekkür ettim. Sonraki gün bir araya geldik. Açık yürekliliğini bilirim.
Türkeş bence içinden gelen sesi dinledi. 'Bu bir devlet görevidir. Şuan bunu yapmazsam ileride bunu yapamam' dediğini düşünüyorum. 'Hayır' diyen herkese şaşırdım. Onları tanıdığım kadarıyla tercih kararlarına şaşırdım. Levent Tüzel'in 'hayır' demesi başka şeylere dayanıyordu. Farklı bir 'hayır' o.

TÜRKEŞ AK PARTİ'YE GEÇECEK Mİ?

Böyle bir şeyi siyasi saygıya uygun görmem. Türkeş AK Parti'ye geçmek için 'evet' demedi. 'Partiden ihraç edilirseniz' diye düşünmem ben. Türkeş alternatifini düşünerek o kararı almadı. Bu bir AK Parti görevi değil. Bu hükümete giren AK Parti'ye geçmiş olmuyor. Bunu Türkeş'e söylemeyi doğru görmem, etik görmem.