Tavşanlı'da Teröre Karşı STK Bildirisi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı  kentteki STK'lar ortak bildiri yayınladı.

Tavşanlı Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adıyla ilçede faaliyet gösteren 22 sivil toplum örgütünün yayınladıkları bildiride, STK'lar son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediler.

Terör olaylarının, Türkiye’ye karşı olan güçlerin kurgusu ve oyunuyla tezgahlandığı, etnik ayrışmaların terörün izahı olmayacağına dikkat çekilirken, "Bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. 1071'de Alpaslan'ın ordusunda Müslüman Kürt kardeşlerimizle beraber savaştığımız gibi Çanakkale'de de sırt sırta savaşıp koyun koyuna şehit olduk. Bin yıllık tarihte kız aldık verdik. Millet olarak tek ölçümüz kişinin Müslüman olması kaderdaşımız olmasıydı. Hala da öyledir" denildi.

Terörün Türkiye aleyhindeki güçlerin oynanan oyunu  olduğu ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Güçlü Türkiye’yi istemeyen dış güçler ve yerli işbirlikçileri maalesef kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekteler. Gücünü nereden aldığı belli olan özellikle vatan, millet sevdalısı olduklarını söyleyen yerli işbirlikçilerin her şehit haberinde timsah gözyaşlarını döktüklerini görmekteyiz. Oynanan oyunun farkındayız ve her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik için de bir binanın tuğlaları gibi sımsıkı kenetlenmemiz gerekir."

-Birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı

Birlik ve beraberlik çağrısı da yapılan bildiri, şöyle devam etti:

"Şu dönemde şehit olan asker ve polisimiz bizlerin huzuru için vatan için Allah için canlarını vermişlerdir. Onları bu netameli zamanda unutmadığımızı ve unutmayacağımızı bir kere daha kamuoyuna saygıyla bildiririz. Bu vesile ile Her ayın son pazarında Arifağa Camisi’nde düzenlenen dua programımızı şehitlerimize atfediyor tüm halkımızı erkeği ile kadını ile çoluk çocuk Tüm Tavşanlı halkını Arifağa Camisi’ne sabah namazına bekliyoruz. Bir olalım iri olalım diri olalım."

Kaynak: AA