Tavşanlı'da Dolmuşlara Kameralı Sistem

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, kent içi toplu taşıma araçlarının kameralı sisteme geçirileceği bildirildi.

Tavşanlı Belediyesi, Şehiriçi Hat Dolmuşları Başkanlığı'nın kameralı ve GPRS takip sistemine geçişine yönelik sunulan projeye onay verdi. Tavşanlı Belediyesi Zabıta Amirliği Trafik Şefliği ile Şehiriçi Hat Dolmuşları Derneği tarafından geliştirilen sistem sayesinde dolmuşlardaki yolculuk daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor.

Tavşanlı Şehiriçi Hat Dolmuşları Derneği Başkanı Hakan Özbey, yaptığı açıklamada, kentiçi hizmet veren 50 araçtan bazılarının kritere uygun olmadığı için değiştirileceğini söyledi.

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapması için çaba harcadıklarını ifade eden Özbey, şunları kaydetti:

"Yaz başında 38 olan araç sayımızı 50’ye yükselttik. Daha sonra Zabıta Amirliğimiz ile birlikte takip ve kamera sistemi üzerine proje geliştirdik. Yakın zamanda araçlarımızı sisteme uygun hale getireceğiz. Halkımızın daha rahat, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlaması için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Çağımız teknoloji çağı ve biz de ayak uydurmak istiyoruz. Hizmet politikamızla fark yaratmak, ulaşım sektörüne yeni değerler kazandırmak istiyoruz."

Kaynak: AA