Sivas'ta Kitap Günleri Başladı

Sivas Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 4’üncü Sivas Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı.

Sivas'ta Kitap Günleri Başladı
4 Eylül Sivas Kongresinin 96’ıncı yıl dönümü etkinliklerinin en önemli ayaklarından biri olan ‘Sivas ellerinde kitap okunur’ sloganıyla düzenlenen Sivas Kitap Günleri başladı.

Tarihi Buruciye Medresesi ve Şifahiye Medresesi’nin bulunduğu alanda kurulan kitap fuarı 30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında kitapseverlere açık olacak. Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve ilk protokolün katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni sonrası Vali Barut ve beraberindekiler stantları gezdi.

Kitap fuarı hakkında bilgi veren Vali Barut, “ Kitap günleri için en büyük yeniliğimiz artık bundan sonra Sivas’ımızın yetiştirdiği değerlerin isimleriyle anılacak. Bu sene Şems-i Sivasi Hazretlerinin anısına düzenlenmiş olduk bu devam edecek. Artık dört olduğumuza göre gelenekselleşmiş oldu. Bundan sonra hem gelenekselleşecek hem de her yıl Sivas’ın yetiştirmiş olduğu bir değerin ismiyle anılacak. 90 stadımız var 120 yayınevi katılıyor. Hiçbir şekilde yayınevlerinin rezervimiz yok. Tamamıyla yapılan anketler, sosyal medyadan gelen taleplere göre yayınevlerini ve yazarları belirledik.”dedi.

Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra kitapla buluşamayan çocuklara kitap ulaştırmak için oluşturulan kumbaraya kitap attı.

120 yayınevinin katıldığı kitap fuarında, Hanefi Avcı, Cem Küçük, Mustafa Balel, Sunay Akın gibi bir çok yazar söyleşi ve imza gününde okuyucularıyla buluşacak.
Kaynak: İHA