Simav'da Yaz Kur'an Kurslarına 12 Bin 324 Çocuk Katıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde düzenlenen yaz Kur'an kurslarına bu yıl 12 bin 324 çocuğun katılım sağladığı bildirildi.

Simav Müftülüğünden alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, yaz tatili boyunca Kur'an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin konusunda eğitimlerin verildiği yaz Kur'an kursları Simav'da sona erdi.

22 Haziran'da 3 dönem halinde başlayan 9 haftalık kurslara Simav genelinde 2 bin 122'si erkek, bin 804'ü de kız olmak üzere toplam 12 bin 324 öğrenci katıldı. Simav Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği Yaz Kur'an kurslarına bu yıl ilk kez 4-6 yaş çocuklar için de düzenleme yapıldı. 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik kurslarda çocuk gelişimi konusunda eğitim almış görevliler de yer aldı.

Kurslarda ilçede görev yapan imam-hatip, müezzin, Kur'an kursu görevlileri oluşan yaklaşık 200 kişi kurlarda görev aldı.

Simav'daki kurslarda ilk kez TEOG sınıfları oldu. Ortaokulların 7. sınıflarından 8. sınıflara geçen ve 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde TEOG sınavlarına katılacak olan Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine Din Kültürü dersi de verildi.

Kaynak: AA