Salça Sezonu Açıldı

Bilecik’te salça sezonun açılması ile birlikte vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını yapmaya başlarken, manavlarda da salçalık domates ve kırmızı biberler reyonlarda yerini aldı.

Salça Sezonu Açıldı
Bilecik’te salça sezonu ile birlikte domatesin kasası 8 ile 10 TL arasında satılmaya başlandı. Vatandaşların salça yapmaya başlaması ile birlikte manavların yüzleri gülerken, Bilecik’te manavcılık yapan Erdoğan Toka, vatandaşların daha çok domates salçasını tercih ettiğini söyledi.

Biber salçasını fazla yapan olmadığını belirten Toka, “Yazın son dönemleri, insanları kışa hazırlığı başladı.

İçinde bulunduğumuz zamanlara salça zamanı da diyebiliriz. Ardından da turşu başlayacak. Vatandaşlar salçalarını domates salçası, biber salçası ve biber salçasını da acılı ve acısız çeşitlerde yapacaklar. Domatesin kasası şuan 8-10 TL arası ve bir kasada yaklaşık olarak 20 kilo geliyor. Kırmızıbiberin ise kilosu 1 TL 75 kuruş ile 2 TL arasında değişiyor. Şuan özellikle domates satışları çok hızlı. Karışık yapanlar olursa on kasa domatesin yanına yirmi kilo biber alınıyor. Bir de biberleri közleyip, yağlayıp, kavanoza koyan vatandaşlarımız var. Yani biberde de satışlar iyi, ama domatesin en hızlı dönemi şuan” dedi.

Kaynak: İHA