Kuyumculardan 'Altın' Uyarısı

Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, altın yatırımcılarının seçimi beklemeleri gerektiğini söyleyerek, "İhtiyacı olmayanlar altını elinde tutsun" dedi.

Kuyumculardan 'Altın' Uyarısı
Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, altın piyasasını değerlendirdi. Meyilli, "Altın yatırımcıları seçimi beklemeli. Çünkü seçim hükümeti dağıldıktan sonra yeni seçim olduktan sonra ne olacağı belli değildir. Bu arada üç aylık bir kaos ortamı olabilir, daha net değil. Bu yüzden vatandaşlara altın konusunda beklemelerini tavsiye ediyorum. Seçimden nasıl bir sonuç çıkar, çıkan sonuca göre hükümet kurulabilir mi belirsizliği var. Çin’de yaşanan bir kriz var. Oralarda yaşanan sıkıntılar var. Orta doğu karışık bir durumda. Altın bulanık havayı çok sevdiği için net görünmüyor. Bu yüzden ihtiyacı olmayanların altını ellerinde tutmalarını tavsiye ederim" dedi.

Meyilli, "Ev, araba almak için altın bozdurulabilir fakat kar amaçlı alım satım yapmak isteyen vatandaşlara bunu tavsiye etmiyorum. Sonuçlar netleşsin, ortalık karışık olduğu için de ihtiyacı olmayanlar altında fazla ilgilenmesinler" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA