HDP'den İzmir'de 'Barış Mitingi'

HDP, 1 Eylül'de İzmir Gündoğdu Meydanı'nda "barış mitingi" düzenleyecek.

HDP'den İzmir'de 'Barış Mitingi'
HDP'den İzmir'de 'Barış Mitingi'
HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partisince Türkiye'nin çeşitli illerinde 'barış mitingleri' düzenlendiğini belirtti.

Türkiye'nin zorlu günlerden geçtiğini ifade eden Uğur, 'İzmir'den Hakkari'ye Anadolu'nun topraklarında yeniden birlikte yaşamak açısından bu mücadeleyi yükseltmek için bütün İzmirlileri 1 Eylül salı günü saat 17:00'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge davet ediyoruz. Miting siyasi yapılanma mitingi değil, İzmirli yurttaşların katılmasını beklediğimiz bir miting olması umuduyla davet ediyorum' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mitinge katılması için teklifte bulunduklarını, henüz resmi bir yanıt gelmediğini aktaran Uğur, 'Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş bu mitinge katılmayacak ama hem CHP hem de HDP milletvekillerimiz yer alacak' görüşünü savundu.

Uğur, mitingde bir şehit ailesi ve bir terör örgütü üyesinin ailesinin de barış çağrısı yapacağını ifade etti.

Yeni girilen seçim sürecinde de 7 Haziran seçimlerinden farklı bir sonuç çıkmayacağı görüşünü ileri süren Uğur, aday listelerinin aynı kalacağını, yeni adaylara da açık olduklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'nin çağrısı üzerine Türkiye'nin çeşitli illerinde oluşturulan Barış Bloğu grubun 1 Eylül'de İzmir'de düzenlediği mitinge katılmayacağı öğrenildi.

Mitingde, HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte konuşmacı olacağı belirtilen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise “Mitingde tek Apo posteri ve herhangi bir partinin bayrağını görürsem alanı terk ederim” dedi.

HDP'den İzmir'de 'Barış Mitingi'HDP'liler, seçimi böyle kutladılar
Kaynak: AA