Baggara Derneği Kaymakam Citer'i Ziyaret Etti‏

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Viranşehir Baggara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer’i ziyaret etti.

Baggara Derneği Kaymakam Citer'i Ziyaret Etti‏
Baggara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Acar ve beraberindekiler Kaymakam Citer ile bir süre görüştü. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ziyarette Dernek başkanı Recep Acar, Kaymakam Citer’e dernek hakkında bilgi verdi.

Derneğin ilçe ve bölgede yanlış uygulamaları düzeltmek amacı ile kurulduğunu, bu doğrultuda Baggara aşiret üyelerinin bilinçlendirilmeye çalışıldığını ifade eden Acar şunları kaydetti:

"Aşiret olgusu Doğu ve Güneydoğu’nun bir gerçeğidir. Biz bu gerçeği göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Aşiret anlayışındaki yanlışları düzeltmek ve doğru olanları benimsetmeyi amaçlıyoruz. Bu maksatla komisyonlar kurduk. En önemli komisyonlarımızın içinde eğitim ve iletişim komisyonları geliyor. Aşiret içinde bu çalışmalarımız diğer aşiretlerle ilişkilerde de etkisini gösteriyor. Özellikle aşiretler arası yaşanan anlaşmazlık ve kan davalarında da derneğimiz müdahil olmaktadır. Bu çalışmalarımızın resmi kurumlarca da önemsenerek desteklenmesini arzu ediyoruz" dedi

Ziyaretten dolayı çok memnun kaldığını ifade eden Kaymakam Dr Huzeyfe Citer, töre cinayeti, kan davası, zorla akraba evliliği gibi ilçede sorun teşkil eden hususların bu şekilde yapılacak çalışmalarla en aza indirilebileceğini ifade ederek ,dernek çalışmalarına destek vereceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA