Arınç, görevini Türkeş'e devretti

Bülent Arınç, Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş'e devretti.

Arınç, görevini Türkeş'e devretti
Arınç, görevini Türkeş'e devretti
Türkeş, Geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim, basına kapalı gerçekleşti.

Öte yandan MHP'nin bu görevi kabul etmesi sonrasında verdiği tepkiye ilişkin Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a konuşan Türkeş, 'Ben hâlâ MHP'liyim ve hep öyle kalacağım. Bir siyasi intihar da yaptım. Belki 2.5 ay sonra, hükümetin görev süresi bittiğinde siyasetten uzaklaşmış durumda da olacağım. Ama bu riskleri böyle dönemlerde almazsanız ne zaman alacaksınız?' dedi.

Türkeş devamında şunları söyledi:

'BEN DE SİYASETİ BIRAKIR KÖŞEME ÇEKİLİRİM'
Bu hem anayasal zorunluluk hem de ülkenin geçtiği durumdan dolayı bir mecburiyettir. Üç hafta sonra belki beni listeye koymazlar. Ben de siyaseti bırakır köşeme çekilirim. Ben terörle mücadeleyi milli bir mesele olarak alıyorum. Aldığım tutuma yüzde 90 takdir mesajları aldım. MHP'li troller de eleştirdi ama bunlar yüzde 10'u bile geçmiyor.

'PARTİ TÜRKEŞ ÇİZGİSİNDE DEĞİL'
MHP'yi bırakmam söz konusu olamaz. MHP babamın partisi. Ben Türkeş çizgisini izliyorum. Parti bugün o çizgide değil. Alparslan Türkeş sağolsaydı Türkiye'de üç aydır hükümet vardı. 1976'da 3 milletvekili varken rahmetli Erbakan ile rahmetli Demirel arasında mekik dokudu, arada rahmetli Turhan Feyzioğlu hocayı koydu ve 1. MC'yi kurdurdu. Şimdi Türkeş'in kemiklerinin sızlamasından söz ediliyor. Kimin sızlattığı ortadadır.'

Arınç, görevini Türkeş'e devretti

Arınç, görevini Türkeş'e devretti

Arınç, görevini Türkeş'e devretti

Kaynak: AA