Yolunu Kaybeden Tatilci 2 Saatte Kurtarıldı

Tatil için geldiği Fethiye’de doğa yürüyüşüne katılan tatilci, mahsur kaldığı Kelebekler Vadisi’nde AKUT ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Yolunu Kaybeden Tatilci 2 Saatte Kurtarıldı
Edinilen bilgiye göre; İstanbul’dan eşi ve çocuklarıyla tatile gelen 40 yaşındaki Koray Turan, Faralya Mahallesinden Kelebekler Vadisi’ne doğa yürüyüşüne çıktı. Patikadaki yön işaretlerini karıştırarak sarp kayalıkların bulunduğu bölgeye giden Turan, uçurum olan bölgede mahsur kaldı. Durumu cep telefonu ile güvenlik güçlerine bildiren Turan için bölgeye gelen jandarma ekipleri, zorlu arazi şartları nedeniyle AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi.

Faralya Mahallesine gelen AKUT ekibi, Turan’ın bulunduğu yeri tespit ederek bölgeye hareket etti. AKUT, halatlar yardımıyla uçurum kenarında mahsur kalan Turan’a ulaştı. Halatla tırmanış için dağcılık malzemeleri giydirilen Turan, AKUT üyeleri eşliğinde yaklaşık 20 metre tırmanarak düz bir alana çıktı. Yaklaşık 6 saat kurtarılmayı bekleyen Turan, bir süre su içerek dinlendi. Daha sonra, Turan ve AKUT ekibi vadideki patikayı kullanarak Faralya Mahallesine ulaştı.

Yaşadıklarını anlatan Koray Turan, işaretli patikayı kaybedip uçurum kenarında mahsur kalınca yardım istediğini söyledi.

Arazi koşulları nedeniyle geri dönemediğini anlatan Turan, "Her hangi bir yaralanmam olmadı. Bunu sabırla beklememe bağlıyorum. Bulunduğum yerin aşağısı uçurumdu. Patikadaki bazı işaretlerde ağaçların devrilmesiyle kaybolmuş ancak mahsur kalmam tamamen benim hatam" dedi.

Faralya Muhtarı Hasan Karaburun ise, bu yıl Kelebekler Vadisi’nde hem kaybolma hem de yaralanma vakaları olduğuna dikkati çekti. Türk misafirlerin macerayı çok sevdiğine değinen Karaburun, "Macerayı seviyoruz ancak güvenliğe dikkat etmiyoruz. Bölgeyi gezmeye gelen yabancılar bu konuda daha dikkatli davranıyor ve verilen uyarıları dikkate alıyor. Mahsur kalma, kaybolma ve yaralanma vakalarının tamamı Türk turistlerden oluştu” diye konuştu.

Kaynak: İHA