Pedofiliyle Suçlanan Katolik Din Adamı Öldü

VATİKAN – Vatikan mahkemelerince geçen yıl pedofiliden suçlu bulunan eski Papalık Elçisi Monsenyör Jozef Wesolowski’nin öldüğü bildirildi.

Papalık Elçisi olarak 2008 yılında gittiği Dominik Cumhuriyeti’nde adı pedofili skandalına karışan ve hakkındaki iddialar dolayısıyla geçen yıl Vatikan mahkemelerinde yargılanıp, suçlu bulunarak ev hapsine alınan Polonyalı Monsenyör 67 yaşındaki Jozef Wesolowski’nin bu sabah öldüğü belirtildi.

Vatikan Basın Ofisi açıklamasında, “Monsenyör Wesolowski, sabahın ilk saatlerinde konutunda ölü bulundu. Monsenyörün ölümünün doğal nedenlere bağlı olduğuna işaret eden ilk bulgulara rastlanmış ve hemen müdahale edilmiştir. Adli kurumların talebi doğrultusunda otopsi yapılacaktır. Papa Franciscus, gelişmelerden haberdar edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Jozef Wesolowski'nin geçen yıl cezalandırılması, pedofili olaylarının üzerine gitmemek, sorumluları adalete teslim etmemekle ve ağırdan almakla suçlanan Vatikan için ilk defa bu düzeyde bir yetkilinin cezai tahkikata uğraması bakımından dikkat çekici bulunmuştu.

Kaynak: AA