Pankreas Kitlesi Bulunan Kadının Sağlığına Kavuşabilmesi İçin 25 Bin TL Gerekiyor

Kayseri’de yaşayan 29 yaşındaki Şenay Emir, pankreasında bulunan kitlenin alınması için ameliyat olması gerektiğini belirterek, “Ameliyat için 25 bin TL gerekiyor fakat benim bunu karşılamaya gücüm yetmiyor, çaresizim. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Pankreas Kitlesi Bulunan Kadının Sağlığına Kavuşabilmesi İçin 25 Bin TL Gerekiyor
Geçirdiği rahatsızlık sonucu pankreas kitlesi teşhisi konulan 29 yaşındaki Şenay Emir, zor günler geçiriyor. Emir rahatsızlığı nedeniyle yürüyemezken, hastalık nedeniyle ağrılar çekiyor. Yakalandığı hastalıkla ilgili konuşan 29 yaşındaki Şenay Emir, “10 sene öce bir ameliyat geçirdim. Midemin arkasında kitle vardı, onu aldırdım. Pankreasta da kitle vardı. Bu kitleyi doktor aldı fakat sıkıntı 8 sene sonra tekrar başladı.

8 sene boyunca hastaneye gittim ama bir çaresini bulamadılar. Daha sonra komşular yol paramı karşıladılar ve ben de Ankara’ya gittim. Ankara’da bir özel hastanedeki doktor beni ameliyat edebileceğini söyledi ve ameliyatımın 25 bin TL olduğunu söyledi fakat benim buna gücüm yetmiyor” diye konuştu.

Sağlık durumunun iyi olmadığını belirten Emir, “Ben aynı zamanda şeker hastasıyım ve tansiyonum da var. Maddi durumum yetersiz. Rahatsızlığım nedeniyle işten çıktım. Yürüyemiyorum, fazla hareket edemiyorum. Kız kardeşim bana yardımcı oluyor. Annem ve kız kardeşimden başka kimsem yok. Komşuların yardımlarıyla geçiniyoruz. Çaresiz durumdayım. Yetkililerden yardım istiyorum. En geç iki gün içinde ameliyat olmak zorundayım. Bu kitle bir ay sonra damarları saracak ve bu benim ölümüm olacaktır. Eğer böyle vicdanlı insanlar varsa onların yardımlarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Şenay Emir’in annesi Selmiye Emir ise, “Kızımda kitle olduğunu söylediler. Hastaneye götürdüm. Bundan 10 sene önce ameliyat ettiler. Ameliyattan sonra kızım 2 sene çalıştı fakat durumu ağırlaşınca işi bırakmak zorunda kaldı. Komşularımız yardım ettiler, para topladılar. Ankara’ya götürdük. Ankara’da film çektiler. Ankara’da ki doktor ’ameliyat ederim’ dedi ve 25 bin TL istedi. Ben bu parayı bulmaya çalışıyorum fakat bulamıyorum. Kimse bana yardım etmiyor. Allah rızası için yardım bekliyorum. Yavrumun kurtulmasını istiyorum. Bana yavrum lazım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA