Obezite Yaz Okulu Sona Erdi

ESKİŞEHİR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'nın Tebebaşı Belediyesi ve Yunusemre Lions Kulübü işbirliği ile düzenlediği Obezite Yaz Okulu sona erdi.

Obezite Yaz Okulu Sona Erdi
ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda düzenlenen kapanış töreninde konuşan ESOGÜ Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, Obezite Yaz Okulu süresince çocuklar ve annelerinin obezitenin ne olduğunu, önemini, tedavisini ve korunma yollarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Aydoğdu, Obezite Yaz Okulu'nun başarı kriterinin sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirebilmek ve hayata yeterli aktiviteyi sokabilmek olduğunu belirterek, okulda emeği geçenlere teşekkür etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ise üniversite olarak düzenlenen bu etkinlik aracılığıyla dünyanın en büyük sağlık sorunlarından birine eğilme fırsatı bulduklarını ve küçük de olsa bir ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA