Giresun'da Turizm Hareketliliği

GİRESUN - Vali Hasan Karahan, yapılan çalışmalar sonucu 2015 sezonunun ilk yarısında turistik mekanlardaki doluluk oranının önceki sezonlara göre büyük bir artış gösterdiğini söyledi.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de 2015 yılının ilk 6 ayı dikkate alındığında geçen yıllara oranla turist sayısı ve turizm gelirlerinin yüzde 2,25 azalırken, aynı dönem içerisinde Giresun’da ise 7,3’lük gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti.

Giresun’da turizm hareketliliğinin yaşanmasındaki en büyük etkenlerin başında Ordu-Giresun Havalimanı ve Giresun Adası’nın turizme açılması olduğunu belirten Vali Karahan, "2015 Giresun Turizm Yılı kapsamında yoğun olarak sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini almaya başlıyoruz. Giresun turizm anlamında potansiyeli çok yüksek olan bir şehir ve her yeni gün bu potansiyeli harekete geçirecek adımlar atılmaktadır" dedi.

Tarihi Zeytinlik semtinin de turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığını ifade eden Karahan, "Zeytinlik Semti tarihi konakları ve eşsiz mimarisi ile şehir merkezinde yer alan en önemli unsurlardan birisidir. Turizm anlamında Giresun’un çehresini değiştirebilecek bir merkez. Bu alana yaptığımız ve DOKA'ya sunduğumuz proje ile toplamda 3,5 milyon liralık yatırım ile semtteki 26 evi restore ederek Giresun turizmine önemli bir ivme daha kazandıracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA