Eyüp'te 'Milli Hakimiyet Bize Ne Söyler?' Konferansı İle 30 Ağustos Anlatıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kala, Eyüp Belediyesi’nce düzenlenen ‘Milli Hakimiyet Bize Ne Söyler?’ konferansında Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinde milletin rolü tartışıldı.

Eyüp'te 'Milli Hakimiyet Bize Ne Söyler?' Konferansı İle 30 Ağustos Anlatıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümüne sayılı günler kala Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde konferans düzenlendi.

‘Milli Hakimiyet Bize Ne Söyler?’ konulu konferansta Türkiye’nin kurtuluş mücadelesindeki milletin rolü tartışıldı. Moderatörlüğünü Yusuf Dursun’un yaptığı programa, konuşmacı olarak Doç. Dr. Recep Çelik katıldı.

Programa katılan vatandaşlar, Doç. Dr. Recep Çelik’ten Türk tarihini ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı dinledi. Program sonunda vatandaşlar "1919-1922 Zafere Giden Yol" fotoğraf sergisini gezdi.

Konferansa katılan dinleyici Aykut Nasip Kelebek, “Eyüp Belediyesi yaptığı etkinliklerle vatandaşları etkilemeye devam ediyor. Bu etkinlikle hem gençlerin ilgisini topluyor, hem de yaşlıların kafasındaki soru işaretlerini gideriyor. Burada yer alan genç arkadaşlar adına oldukça başarılı ve tarihte karanlıkta kalmış konuların aydınlatılması adına oldukça güzel bir program” diye konuştu.

Kaynak: İHA