Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Şampiyonanın son günününde pilotlar sorunsuz bir şekilde havalandı

ÇANKIRI - Çankırı'nın Bayramören ilçesinde gerçekleştirilen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın son gün uçuşları yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayan pilotlar, öğle saatlerinde güney pistinde hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle kuzey pistine hareket etti

Burada hazırlıklarını yapan pilotlara, yarışmanın teknik sorumluları tarafından hava durumu ve uçacakları güzergahlar hakkında brifing verildi. Uçuş alanı hakkında bilgi edinen pilotlar, kumanyalarını da yanlarına alarak meraklı bakışlar arasında birer birer havalandı.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın son gününde pilotların sorunsuz bir şekilde havalandığını ifade etti.

Bayramören'den vatandaşların da yarışmayı izlemek için geldiğini aktaran Muratoğlu, "Pilotlarımız güzel bir uçuş yaptı. Bayramören semaları renklendi. İnsanlar burada şampiyonayı izlemek için hazır bulundu. Bizim için güzel bir şampiyona oluyor" dedi.

20 ülkeden yaklaşık 100 pilotun katıldığı şampiyonada pilotların zamanlaması ve uçtukları mesafeye göre değerlendirme yapılacak.
Kaynak: AA