Erdoğan'dan seçim kabinesine onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı. 1 saat 10 dakika süren toplantı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 20.40'ta Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı yapacak.

Erdoğan'dan seçim kabinesine onay
Erdoğan'dan seçim kabinesine onay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 19.08'de başladı.

Görüşmede AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Anayasa'nın 114'ncü maddesi gereğince oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a onayına sundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 20.40'ta Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı yapacak.

11 BAĞIMSIZ İSİM OLACAK

Yasa gereği 3 bağımsız (İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlığı) vekilin seçim hükümetinde yer alması gerekiyor. Diğer bağımsız vekilleri ise, CHP'den teklifi reddeden 5, MHP'den reddeden 2 ve HDP'den reddeden 1 vekilin yerine seçilecek.

Yeni kabinede 11 AK Parti'li, 11 bağımsız, 3 de muhalefet milletvekili görev alacak. Davutoğlu'nun bakanlık teklifi götürdüğü 3 isim MHP'li Tuğrul Türkeş, HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca teklifi kabul etmişlerdi.

GÖRÜŞME 45 DAKİKA ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.45'te yapılacağı açıklanan görüşmenin 18.30'a alındığı duyuruldu. Erteleme sebebine ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.