Bilecik'te 1995/3 Tertip Acemi Erlerin Yemin Töreni

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında vatani görevini yapan 1995/3 tertip acemi erler törenle yemin etti.

Bilecik'te 1995/3 Tertip Acemi Erlerin Yemin Töreni
Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan erlere ödülleri, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Alper Sır ve Belediye Başkan Vekili Kadri Şentürk tarafından verildi.

Geçmişte askerliğini 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında yapan ve oğulları da aynı yerde vatani görevine devam eden babalar ile asker olan oğullarına, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve daire müdürleri de hediyeler verdi. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu’nun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Törene, daire müdürleri, askeri yetkililer, şehit aileleri, huzur evi sakinleri, emekli rütbeli askerler ile erlerin yakınları katıldı.

Kaynak: İHA