Amasya'da Organ Bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki Kökçü'nün organları 3 kişiye nakledilecek

AMASYA  - Gümüşhacıköy ilçesinde geçirdiği beyin kanması nedeniyle sevk edildiği Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki Mehmet Duran Kökçü'nün organları 3 hastaya umut oldu.

Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kökçü'nün beyin ölümünün hastanede gerçekleştiğini söyledi.

Kökçü'nün oğlunun, babasının organlarını bağışlamaları konusunda yapılan teklifi olumlu karşılandığını dile getiren Tonga, "Hastanın karaciğeri Adana, böbreklerinin ise İstanbul ve Ankara'da organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılacak. Ankara Başkent Üniversitesinden gelen ekip tarafından Sağlık Bakanlığına ait helikopter ambulansla organların hastanelere sevki yapıldı" diye konuştu.

Kökçü'nün doktor olan oğlu Cemal Kökçü ise organ bağışının önemine değinerek, şunları söyledi:

"Ölüm hayatımızın bir parçası. Organ bağışı başka insanlar hayat bulması açısından çok önemli. Babam beyin kanaması geçirdi, babamın iyileşmesini umutla bekledik ancak olmadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Kendim de doktor olduğum için organ naklini olumlu gördük, kendisi de organlarının bağışlanmasını isterdi. İnşallah organları başkalarının bedeninde hayat bulur. Bu organ bağışıyla birçok kişinin hayatı kurtulacak."
Kaynak: AA