Akdeniz Belediyeler Birliği Heyeti Bosna'da

Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay tarafından kabul edildi

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) heyeti, Bosna Hersek ziyareti çerçevesinde Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay tarafından kabul edildi.

Büyükelçi Erginay, kabulde, 42 kişilik AKBB heyetine Bosna Hersek devleti ve kültürü hakkında genel bilgi verdi, Akdeniz il ve ilçe belediyelerini kardeş belediyecilik projelerine katkı sağlamaya çağırdı.

Saraybosna Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Sedat Yılmaz da ülkede özellikle Türkiye ile yapılan yatırımların önemini vurguladı.

AA muhabirine konuşan Erginay, Türkiye ile Bosna Hersek'teki belediyeler, il ve ilçeler arasında kurulan kardeş belediye projelerinin önemini vurguladı.

Kardeş belediyeciliğin "insandan insana yapılan en önemli yardım köprüsü" olduğunu söyleyen Erginay, bu tarz projelerin başta kültür merkezleri olmak üzere çeşitli faaliyet ve aktivitelerin düzenlenmesinde ve eğitim, hastane ya da sağlık ocağı gibi yerlerin açılmasında son derece işe yaradığını ifade etti.

-"Ruhumuzun sılası diyebileceğimiz bir coğrafya"

AKBB Başkanı ve Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yapılan görüşmeler neticesinde AKBB'nin Bosna Hersek ile kardeş belediyecilik anlayışını farklı bir düzlemde geliştireceğini belirtti.

Tütüncü, Bosna Hersek'e birçok defa geldiğini anımsatarak "Burası ruhumuzun sılası diyebileceğimiz bir coğrafya. İnsanları çok sıcakkanlı, kendinizi evinizde, hatta Anadolu'nun herhangi bir köşesindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz" dedi.

Belediye başkanları ve belediye meclisi üyelerinden oluşan heyet, daha sonra Bosna Hersek Şehirler ve Belediyeler Birliğini ziyaret etti.

Kaynak: AA