UMKE'nin Çamiçi Yaylası Kampı

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekipleri (UMKE) Tokat Birimi tarafından, Niksar Çamiçi Yaylası’nda bir haftalık kamp düzenlendi.

UMKE'nin Çamiçi Yaylası Kampı
Niksar Çamiçi Yaylası’nda devam edecek kampa, 35 gönüllü katılıyor. Kamp boyunca Niksar Çamiçi Yaylası kamping alanında konaklanacak, arama kurtarma eğitimleri verilecek ve tatbikat yapılacak. Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Topal, İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Ozil, Tokat 112 Şube Müdürü ve UMKE Afet Birim Sorumlusu İsmail Sefa, Niksar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özgür Bayrak ile Niksar Belediyesi Kültür Müdürü Celal Şahin kampı ziyaret etti. Faaliyetleri ve kampla ilgili bilgi veren UMKE Afet Birim Sorumlusu İsmail Sefa, yılda iki kez il içerisinde, iki kez de Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Yalova illerini kapsayan bölge kampı düzenlediklerini söyledi.

Sefa, "Personelin tanışması ve kaynaşması, ekibin zor koşullara adaptasyonu ve motivasyonu sağlanacak. Katılımcı arkadaşlarımız da verilecek eğitimle kendilerini yenileme ve geliştirme imkanı yakalamış olacaklar” dedi.

Niksar Belediyesi Kültür Müdürü Celal Şahin, belediye olarak UMKE ekibine her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirterek, “Afet anında ve sonrasında çok önemli görevler üstleniyorsunuz. Hepinizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Allah, sizlerin müdahale etmek zorunda kalacağı afetleri göstermesin” diye konuştu.

Ayrıca kampa katılan UMKE ekibi Çamiçi Yaylasında oryantring yarışması düzenlediler. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve kupaları takdim edildi.

Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Topal, Niksar Belediyesi’nin katkılarından dolayı Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın nezdinde Niksar Belediyesi Kültür Müdürü Celal Şahin’e plaket takdim etti. Topal yaptığı açıklamada; “Niksar Belediyesi bizlere bu muhteşem yeri göstererek bizleri çok onurlandırdı. Belediyemizin bu kampın organize edilmesinde katkıları çok büyük. Emeği geçen tüm belediye personeline çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA