Taş Heykeller Gazi Bulvarı'nı Süsleyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye’nin tek ‘Taş Heykel Kolonisi’nde ortaya çıkan eserlerden 7’si bundan böyle Gazi Bulvarı’nda kalıcı olarak sergilenecek.

Taş Heykeller Gazi Bulvarı'nı Süsleyecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Nihat Kömürcüoğlu Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Taş Heykel Kolonisi’nde ortaya çıkan eserler Gazi Bulvarı’na yerleştirilerek Denizli halkının beğenisine sunuldu.

Koloniye katılan sanatçıların 7 eserinin yer aldığı açık hava sergisi ile bulvar bambaşka bir görünüme kavuşurken heykeller ilgi odağı oldu.

Bu yıl Haziran ayında beşincisi düzenlenen Taş Heykel Kolonisi’nde görücüye çıkan heykellerden bazıları bundan sonra Gazi Bulvarı’nda kalıcı olarak sergilenecek. Bulvar üzerine sağlı sollu yerleştirilen eserler içinde Heykel Yazı Anıtı, dünyaca ünlü heykeltıraşlardan Kübalı heykeltıraş J.R Ville Soberon’un Çiçek isimli heykeli, Japon sanatçı Takao Suzuki’nin Horoz Çerçeve ve Hitoshi Tanaka’nın Rüzgarın Kapısı , eserlerinin yanı sıra Türk heykeltıraşlar Tülay Çakmak’ın Kral Ayağı, Osman Atmaca’nın Pehlivanlar ve Ahmet Özparlak’ın Çeyiz Sandığı eserleri sergilenmeye başladı.

Vatandaşlar eserleri yakından incelerken, resim çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA