Pakistan'da Taliban İle Mücadele

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, Afganistan sınırındaki Şaval Vadisi'nde süren operasyonlarda 203 Taliban militanının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Orgeneral Şerif, Pakistan Talibanı militanlarına karşı hava operasyonlarının ardından başlatılan geniş çaplı kara harekatını takip için Şaval Vadisi'ne gitti.

Bölgede görevli komutanlardan operasyonun gidişatına dair bilgi alan Şerif, burada askerlere hitaben bir konuşma yaptı.

Pakistan'ın topraklarındaki son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Şerif, "Şaval Vadisi'nde şimdiye kadar 203 terörist etkisiz hale getirildi. Kimsenin çocuklarımızı, insanlarımızı öldürmesine izin vermeyeceğiz. Bunlara yardım edenler de aynı akıbet ile yüz yüze kalacaklardır. Terörizme karşı savaşımızı kazanacağız" dedi.

Pakistan'da 2014 Haziran ayında Karaçi Havalimanı'na Pakistan Talibanı militanları tarafından baskın düzenlenmiş ve 29 kişi hayatını kaybetmişti. Pakistan ordusu bunun üzerine aynı ay içinde Kuzey Veziristan bölgesindeki Pakistan Talibanı sığınaklarına geniş çaplı hava ve kara harekatı başlatmıştı.

"Zarb-e Azb" adı verilen ve bir yılı aşkın süredir Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden operasyon daha sonra Hayber aşireti bölgesine ve Şaval Vadisi'ne doğru genişletilmişti. Afganistan sınırı yakınlarındaki Şaval Vadisi geçen hafta hava harekatları ile yoğun şekilde bombalanmış ve bölgede kara operasyonu başlatılmıştı.

Ordu kaynakları, şimdiye kadar yapılan operasyonlarda yaklaşık 3 bin Pakistan Talibanı militanının etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

Kaynak: AA