Otogar Esnafı Silahlı Kavgayla İlgili Konuştu

İSTANBUL – Büyük İstanbul Otogarı’nda yaşanan silahlı saldırı sonrası otogarda çalışan esnaf konuştu. Otogar yönetimini eleştiren esnaf, “Burada gerçekleşen olayların yüzde 99’u yönetimden dolayı oluyor” dedi.

Otogarda öğle saatlerinde yaşanan silahlı saldırı sonrası esnaf açıklamalarda bulundu. Olayın pompalı tüfek ve uzun namlulu silahla gerçekleştirildiğini belirten bir esnaf, yönetimin eski başkanının yeni başkan asansördeyken saldırıyı yaptığını ifade etti.

O esnada asansörde bulunan yeni yönetim kurulu üyelerinin de yaralandığı belirtildi.

Yaşanan saldırı hakkında açıklamalarda bulunan otogar esnaflarından biri, “Burada gerçekleşen olayların yüzde 99’u yönetimden dolayı oluyor. Yönetim buranın resmi olan 70 liralık otobüs çıkışını 230 lira yapmış. Saat başı da ücret alıyor. Araç burada arızalanırsa tamirhaneler var. 1-2 gün kaldığında 300 lira ücret ödüyorlar. Bunu hiçbir esnaf da kabul etmiyor. Bu olaylarda yönetimden dolayı, haksız paradan dolayı olaylar çıkıyor” dedi.

Başka bir esnaf da, “Suçu hiç olmayan arada kaldı ve hiç olmayacak şeyler oldu. Ücretler 75 lira idi, şimdi 99 lira oldu. Saat başını da 2 liradan 5 liraya yükselttiler. Bir otobüs burada 24 saat kaldığında 250 lira ücret ödüyor. Otobüs giriş çıkış ücretleri nedeniyle yönetim ile otobüs şirketi sahipleri anlaşmazlık yaşıyor. Burası otobüs yeri, otobüsçü az ücret ödemek istiyor” ifadelerini kullandı.

Hamza K. isimli esnaf ise, “Buradaki bir otobüs şirketinin yazıhane sahibi başkandı. Başka biri gelip onu başkanlıktan çıkarttı. Ondan dolayı başka bir başkan getirdiler. Ondan sonra da olay oldu. Olay zaten asansörde oluyor. Asansörün içerisinde insanlar vardı. Asansörü uzun namlulu silahlarla taradılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA