Ölüm Denizde Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 17-18 yıldır Fethiye belediyesi iskelesi altında birkaç metrelik balıkçı kayığında yaşayan 68 yaşındaki Sebahattin Kara kayığında ölmüş vaziyette bulundu.

Ölüm Denizde Geldi
İstanbul’dan yaklaşık 17-18 yıl önce geldiği Fethiye’de küçük bir balıkçı kayığında balık tutup satarak tek başına yaşayan 68 yaşındaki Sebahattin Kara yaşamını geçirdiği Fethiye iskelesine yakın bir yerde kıyıya bağlı kayığının içinde ölmüş vaziyette bulundu. Fethiye belediye iskelesi yanında isim bulunmayan balıkçı kayığının içinde akşam saatlerinde hayatını kaybetmiş vaziyette bulunan Sebahattin Kara’nın dün astım rahatsızlığı nedeniyle Fethiye devlet hastanesine giderek film çektirip ilaç aldığı öğrenildi.Kayığının içinde solunum yetmezliğine bağlı kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilen Sebahattin Kara’nın vefatı çevredeki balıkçı ve belediye marina görevlilerini üzüntüye boğdu.Olayla ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet savcılığı ve Eminiyet müdürlüğü polis ekipleri inceleme ve araştırma başlattı.Polis olay yerine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırırken çevredeki yerli ve yabancı turistler olayı anlamak için bilgi edinmeye çalıştı.Hayatını geçirdiği kayığının içinde devlet hastanesinde çektirdiği filmleriyle ilaçları bulunan Sebahattin Kara’nın Cumhuriyet savcısı tarafından ön incelemesi yapılırken Rodos’tan deniz otobüsüyle gelen çok sayıda turistte bu çalışmaları meraklı gözlerle izledi.Sebahattin Kara’nın cenazesi kayığından marinaya çıkarılıp ön incelemeye alınırken çevresi bir perdeyle kapatılırken bir saksı ağacıyla tüp kullanılması dikkat çekti.Sebahattin Kara’nın cenazesi Cenaze otosuna alınıp Fethiye devlet hastanesi morguna götürüldü.Burada yapılan incelemenin ardından kesin ölüm raporu için cenaze Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

YAZ KIŞ İSKELEDE KAYIKTA YAŞIYORDU

Fethiye belediyesi Marina görevlilerinden Hacı Şefik Okkabas, Sebehattin Kara’nın tam 15 yıldan bu yana bu küçük sandalda yaz kış yaşadığını, hiç kimsesinin bulunmadığını hemen hemen tüm balıkçıların tanıdığını söyledi.

Okkabaş, "Kimseye zararı yoktu. Herkes severdi.Solunum yetmezliği rahatsızlığı vardı.10-15 gündür rahatsızdı. Dün devlet hastanesine gitmişti.Bugün yine gidecekti. Kayığında ölmüş vaziyette bulundu. Çok üzgünüm" dedi.

Fethiye Belediyesi Marina Müdürü Okan Arıkan da, "Sebehattin Amcamız bu kayıkta iskele altında yaşardı. Tek sevdası denizdi.Balık tutup satarak gününü geçiriyordu. Rahatsızlığı vardı.5-6 gün hastanede de yatmıştı.Burada hiç kimsesi yoktu. Kayığında ölmüş vaziyette bulununca polise haber verildi" dedi.

Kaynak: İHA