Muhittin Böcek Açıklaması Türkiye'nin En İyisi Olacak

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir çok başarılı çalışmaya imza atıldığını belirterek; gerek teknolojik donanımı gerek ise teknik ekibiyle merkezin, Türkiye’nin en iyileri arasında olduğunu söyledi.

Muhittin Böcek Açıklaması Türkiye'nin En İyisi Olacak
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye’nin en iyisi olma yolunda hızla ilerliyor. Çakırlar’da 13 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan; 3 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri, 16 hayvan hasta bakıcı personel kadrosuyla hizmet veren Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tümör araştırmasından kırık-çıkağa birçok alanda tedavi hizmeti veriliyor.

Merkezin teknik insanların dışında hayvan severler tarafından da büyük ilgi gördüğünü dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 4 idari büro, aynı anda 4 operasyonun gerçekleştirildiği 1 ameliyathane, 1 laboratuar, 1 görüntüleme odası, 1 özel muayenehane odası, kedi ve köpek odaları ile 7 adet loğusa kulübesi bulunmakta. Burada 3 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri ve 16 hayvan hasta bakıcısı görev yapmakta” dedi.

Başkan Böcek, Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’yle amaçlarının sokak hayvanlarına sıcak birer yuva bulabilmek olduğunu belirterek, 2010 ile 2015 yılları arası bu merkezin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhittin Böcek şunları söyledi;

“İlçe sınırları içinde yakalanan 3 bin 600 sokak köpeği ve bin kedi; kısırlaştırıldı. Yürütülen sahiplendirme programıyla köpeklerden bin 600 tanesi yeni sıcak yuvaya kavuştu. Kedilerin ise 750 tanesi sahiplendirildi.”

Ayrıca Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi görüntüleme odasında röntgen, CR ve ultrasonografi çekimi yapılabilmekte. Laboratuar bölümünde ise kan, biyo kimya, idrar tetkikleri ile ekim ve boyama gibi hizmetler verilmekte.
Kaynak: İHA