Manavgat'ta Yangın

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangında meyve ağaçları yanarken, alevler evlere ulaşmadan söndürüldü.

Manavgat'ta Yangın
Manavgat’a bağlı Karacalar Mahallesi Akarman mevkiinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede etrafa yayılırken, bir otele ait seraların bulunduğu arazi ve bazı evler yanma tehlikesi atlattı. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Yangın Söndürme helikopteri ve Antalya Büyükşehir belediyesi Manavgat İtfaiye Amirliğine bağlı itfaiyelerin müdahale ettiği yangında, mahalle sakinleri de yangın söndürme ekiplerine yardım etti.

Yerleşim yerlerine doğru hızla ilerleyen alevler, yangın söndürme ekiplerinin ve mahallelilerin gayretleriyle evlere ulaşmadan söndürülürken, yangının içerisinde kalan seraların tamamen yanmasını yangın ekiplerinin yanı sıra otel çalışanlarının gayretleri önledi. Tamamen kontrol altına alınan yangında otele ait seraların yanı sıra vatandaşlara ait bahçelerde portakal, zeytin, incir, üzüm başta olmak üzere çok sayıda meyve ağacı tamamen yandı.

Vatandaşlar, yangından önce elektrik tellerinden patlamayı andıran sesler geldiğini, havaya kıvılcımlar saçıldığını ve elektriklerin kesilmesinin ardından dumanlar yükselmeye başladığını dile getirdiler.
Kaynak: İHA