Kaymakam Erdem Ve Başkan Irmak Sivrice'deki Çalışmaları Anlattı

Elazığ’ın Sivrice İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem ile Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, ilçede devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Erdem Ve Başkan Irmak Sivrice'deki Çalışmaları Anlattı
Sivrice ilçesinde düzenlenen basın toplantısında Kaymakam Cengiz Erdem, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İzzet Şeref, iş adamı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Hayrettin Karakaya, muhtarlar, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri de katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Erdem, ilçeye yeni bir Hükumet Konağı yapılacağını ve projenin 1 ay içerisinde ihale edileceğini açıkladı.

Kendisinden önceki kaymakam tarafından hazırlanan yüzer havuz projesini gerçekleştirmenin kendilerine nasip olduğunun altını çizen Kaymakam Erdem, "Hazar Gölü’nün yüzer havuz, yüzer iskele sistemleri olsun gerçekten yeterli değil. En az 5-6 noktaya daha bu tarz projelerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. İlçemizde spor yapılacak bir alan yoktu. Kaymakamlığımız tarafından 10 yıl önce yaptırılmış bir halı saha vardı. Zemini bozulmuş, telleri yırtılmış bir haldeydi. Valimizin desteği ile halı sahamızı yeniledik. Şuanda gerçekten hoş bir görüntü oldu. Şuanda iki tane daha spor sahası ilçemize kazandıracağız, ihalesi yapıldı. İlgili firma bu hafta içerisinde inşaatına başlayacak" dedi.

Aday olduğu dönemde ilçeye yapacağı projelerin bir kısmını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ebubekir Irmak da, "Bir kısmı da halen proje aşamasında. 4 Nisan 2014’te göreve geldiğimiz gün itibariyle, seçim beyannamemizde demiştik. Hazar Gölü bizim olmazsa olmazlarımızdan. Hazar Gölü’nü dünyaya tanıtmak için elimizden geldiğince dur durak bilmeden, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Göreve ilk geldiğimizde öncelikli olarak, gölün sazlıklardan arındırılması, kıyı kenarlarının açılması, temizliğinin yapılması ve park alanının yapılması gibi çalışmalar yaptık. Böylece gölün 5 noktasına park alanı hazırladık. Bunlardan birinin projesi 1 Milyon keşif bedeli Çevre Bakanlığından onaylandı. Alt yapısını bitirdik. İnşallah bir hafta sonra da açılışını yapacağız. Hazar Gölü’nün şu ana kadar kenarında böyle bir park yoktu. İçinde anfi tiyatrosu , botanik parkı olan, yaşam alanları olan ve sosyal donatımı olan bir parkımız oldu. Her yıl burada Hazar Şiir Akşamları yapılırdı. Mekan konusunda ciddi anlamda bir eksikliğimiz vardı. İnşallah ilerleyen dönemlerde kapalı bir mekan yapmayı da düşünüyoruz" diye konuştu.

"TURİZM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ"

Hazar Gölü’nün sol tarafında park alanı için iki alanda alt yapı çalışmalarını da bitirdiklerini kaydeden Irmak, "2015’in sonu 2016 gibi orada ki projeleri de gerçekleştireceğiz. Ayrıca iki tane de Sürek Köyü’nün olduğu nokta da çalışmalarımız var. Bunları da yakın zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Hazar Gölü bizim için kıymetli olduğu kadar, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan insanlarında nefes aldığı bir göl. Yani gölü herkesin istifade etmesi için açmamız lazım. Göl sadece görsel olarak veya serinlemek için gelinebilecek bir göl değil. İçinde batık şehri olan bir gölümüz. Aynı zamanda çok verileri olan, yine içinde çeşitli balık türlerinin olduğu, kuş türlerinin yaşadığı bir göl. Bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Burada inşallah imarımızın çıkmasıyla yeni turizm alanları oluşturup, gölde yatırım yapmayı sağlayacağız. Buraya iş adamlarımızı davet edeceğiz. Sivrice’de kayak merkezimizde var. Yani ilçemizde sadece yaz turizmi değil. Kış turizmi de çok önemli bizim için. Yani kayak merkezini orada işletmeler açıp, imarlarını yapıp, tatil köyleri yapıp halka sunacağız. İnanç turizmine yönelik olarak Azer Baba var. Buraya giden yollar veya yapılması gereken neyse Turizm Bakanlığı ile görüşüyoruz, yapacağız" şeklinde konuştu.

"GÖLE BİR DAMLA KİR AKMIYOR"

Göreve gelir gelmez ilk işlerinden birinin de kanalizasyon çalışmaları olduğunu anlatan Irmak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Merkezi hükumetimiz tarafından 6 Milyonluk bir yatırım ile şu an gölümüze bir damla kir akmıyor. Arıtmadan sonrada baraj gölümüze su vermeye başladık. Bu sudan hem çiftçilerimiz faydalanıyor, hem de pislikten arındırmış olduk. Gölü hep birlikte koruyup bakacağız. Gölü çokta iyi tanıtacağız. Geldiğimiz gün itibariyle de kanalizasyon, içme suyu, toplu taşıma gibi sorunları gördük. İçme suyunda ciddi sıkıntılarımız vardı. Saat demirli su verilirdi. Şuan bizde de saat demirli ama işlemimiz aksatmıyor. Derin sondaj kuyularıyla ilçenin su sıkıntısı çözmüş olduk. Kaçakla mücadele ettik. Toplu taşıma araçlarımız hiç yoktu. Bunlardan iki tanesini İstanbul Büyükşehirden aldık. Yine Çevre Bakanlığımızdan bir adet çöp toplama aracı, bir adet hibe vidanjör aldık. Bunlarla ilçeye hizmet ediyoruz. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir itfaiye aracı bir 4x4 arazi aracı ve kendimize de bir makam aracı aldık. Toplam 13 araç aldık."

İLÇEYE YENİ YATIRIMLAR GELECEK

Kimsenin morali bozulmasın diye geldiklerinde mali borcu açıklamadıklarını da aktaran Başkan Irmak, "Borcumuzu soranlara yüzde 50 aşağıda söylemiştik. Maalesef arkadaşlar 49 milyon borç gördük. Bunun aşağı yukarı 23-24 milyonu kamu borcu olup kalanı ise işçi alacağıydı. Bir kısmının ödemesini yaptık, bir kısmını da imkanlarımız el verdikçe, gölün yakınında ki işletme ve ünitelerden gelirimizi artıracak yapılar bulup ödeyeceğiz. Bunlar rağmen ilçemizde sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler yaptık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yamaç paraşütü ve bisiklet yarışlarımız oldu. Bu anlamda ilçenin tanımına önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum. Hazar Şiir Akşamları’nın 23.’sü bu yıl Sivrice’de yapılacak. Onun devamını da takip edeceğiz. Geçen yıl Avcılar ve Trap Atışları Birliği tarafından atışlar yapıldı. Balkan triatlon yarışlarının bu yıl 3.’sü yapılacak. Eskiden mahallelerimizle yarışırken artık dünyayla yarışıyoruz. 68 ülkeden yarışmacı gelmişti. Bu da Fırat Kalkınma Ajansı ile yaptığımız proje ile personelimize motive destek amaçlı eğitimler verdik. Bunlarda çok verimli oldu. İlçemizin park ve bahçeler ile parke döşeme çalışmalarımız var. Parka döşeme çalışmalarımız bitmek üzere. Döşenmeyen mahallelerimiz de var. İnşallah bu bölgelerde de güzel projeler çıkartmış olacağız. Merkezi hükumetimiz tarafından PTT kampı dediğimiz bölgede su sporları yapılacak. Ekonomik olarak sıkıntıda olan öğrencilerimiz vardı. Geçen yıl 500 öğrenci kardeşimize giyecek yardımında bulunduk. Turizm Bakanlığına teleferik projemiz vardı. Muhtemelen 2016 yatırım programında olan bir projeydi. İnşallah 2016 da takipçisi olacağız. Çünkü ilçemiz için çok etkin olacak bir proje. Hazar Gölündeki batık şehrin tanıtımı ile teleferik Azer Baba bütün bunları bütün olarak değerlendirdiğimiz için teleferikte olmazsa olmazlarımızdan. Yine merkezi hükumetimiz tarafından yapılacak 400 kişilik cezaevi projesi ilçemizde olacak. Mart ayında yapımına başlanacak. Bakanlıklar ile yapılan görüşmeler sonucu Dünya Sağlık Örgütü’nün pilot bölge olarak seçilen bölgemizde Halk Sağlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Şizofreni hastaların tedavi edildiği 200 kişilik yerin yenisinin yapılması için çalışmalarımız var. Bu anlamada biz 24 saat durmadan çalışarak, halkımızla güzel projeler paylaşmaya, ilçeyi hak ettiği noktaya nasıl getiririzi düşünüyoruz. Elazığ’ın kalkınmasında Sivrice çok önemli. Biz buradaki turizm potansiyelimizi çok iyi kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA