Kanser Hastaları Resim Yaparak Terapi Olacak

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kemoterapi gören kanser hastaları resim kursu verilecek. Hastalar kendi aralarında resim yaparak moral bulacak

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören kanser hastaları resim yaparak terapi olacak.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan "Sosyal Etkileşim Programı"  kapsamında Ankara Kalkınma Ajansına sunulan "Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği" başlıklı proje destek almaya hak kazandı.

Proje çerçevesinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kemoterapi gören hastalara tedavi sürecinde uzman öğreticiler tarafından resim kursu verilecek. Bu sayede hastalar hem stres atacak hem de kemoterapi alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen hastane yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Gülüm, ekimde başlayacak ve 8 ay sürmesi planlanan proje kapsamında hastanede kemoterapi gören hastaların kendi aralarında resim yaparak moral bulacağını belirtti.

Projenin birçok hastaneye örnek teşkil ettiğini vurgulayan Gülüm, şunları kaydetti:

"Her iki kurumda da hem hastaların hem de çalışanların sosyal etkileşim ve kültürel paylaşım içerisinde bulunması, birbirleriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri ortam oluşturulması, hayata geçen projenin ortak kurumda sürekli hale getirilmesi tüm ülke için olumlu bir örnek teşkil edecektir. Kanser, iyileşmesi oldukça zor bir hastalık olmakla beraber yapılan araştırmalar moral desteğinin bu hastalık sürecinde büyük rol oynadığını ortaya koymaktadır. Projeyle bu hastalara hastalıklarını unutturarak başka uğraşlara yönelmelerini sağlamaya ve aynı durumu paylaştığı insanlarla bir arada vakit geçirerek birbirlerine destek olmaya çalışacağız."

Gülüm, hastaların yaptığı resimlerden düzenlemeyi planladıkları sergiden elde edecekleri geliri projenin devamı için kullanılacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA