Haliç, Dünyanın Su Sporları Merkezi Olmaya Hazırlanıyor

İstanbul’un göz bebeği Haliç, su sporlarında dünyanın merkezi olmaya hazırlanıyor.

Haliç, Dünyanın Su Sporları Merkezi Olmaya Hazırlanıyor
Sadece İstanbul’un değil, dünyanın sayılı doğal güzelliklerine sahip olan Haliç, su sporları merkezi olmaya hazırlanıyor. Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan spor projesi kapsamında, Bahariye Yelken Kulübü, dragon, yelken ve kürek branşlarında 500 öğrenciyi eğitime aldı. Bahariye Yelken Kulübü, yakın zamanda hedefini katılımcılarla birlikte yelken festivali düzenlemek olarak belirlerken, aynı zamanda yetiştirdiği profesyonel yarışçılar sayesinde, Haliç’i su sporlarında dünyada adı geçen bir yer haline getirecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bahariye Yelken Kulübü’ne gelerek, yelken öğrencilerinden bilgi aldı. Aydın, burada profesyonel bir yelken takımı ile birlikte Haliç’e açıldı Başkan Aydın, basın mensuplarıyla bindiği yelkenlide dümenin başına geçti. Aydın, burada yaptığı konuşmada Haliç’in su sporları açısından İstanbul ve dünyadaki yerine dikkat çekerken, projenin İstanbullu gençler için önemini kaydetti.

Başkan Aydın, “Gençler için önemli bir imkan. Kendilerini burada yetiştirecekler. Hem de ileriye doğru kariyer yapma fırsatı bulacaklar. Buradaki sporculuk hayatları ciddi katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN İYİ SU SPORU PİSTLERİNDEN BİRİ”

Aydın, konuşmasının devamında Haliç’in dünyanın en iyi su sporu pistlerinden biri olduğunu kaydederek, “Haliç’te bizim su sporlarını yeniden canlandırmamız, oluşturmamız gerek diye bu projeye başladık. Çok ciddi bir potansiyel. Dünyanın en iyi su sporu pistlerinden biri. Bu yapılabilecek bir şey. Herhangi bir engel yok. Zevkli ve çocuklarımızı geliştirecek, gerçekten kaliteli bir spor” ifadelerini kullandı.

Bahariye Yelken Kulübü Sorumlusu Semih Pekgörür ise, hedeflerinin daha çok yelken severe ulaşmak olduğunu belirek, “Bahariye Su Sporları Kulübü olarak, Mart ayından beri hizmet veriyoruz. Buradaki amacımız genç sporcuları yelken ve su sporlarına dahil edip, eğitim alanında onlara yardımcı olmak. Buradaki arkadaşları bizim eğitmenlerimiz sayesinde, ortalama 24 saatlik bir eğitimin ardından yelkenli tekne kullanabilir hale geliyorlar. Bunun yanında kürekli teknelerimiz de var. Bu teknelerde daha çok sporcuların performanslarına dayalı, takım ruhunu oluşturma amaçlı bir sınıf. Bizler bundan sonrası için daha çok gençlere ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA