Giresun Belediyesi Hopa Ve Arhavi'ye İçme Suyu Gönderdi

Giresun Belediyesi, Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yaşanan içme suyu sıkıntısı nedeniyle bölgeye 2 TIR içme suyu gönderdi.

Giresun Belediyesi Hopa Ve Arhavi'ye İçme Suyu Gönderdi
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son iki aydır devam eden birçok acı, birçok şehit haberlerinden sonra Karadeniz’de de doğal afet haberinin üzücü olduğunu belirtti.

Başkan Aksu, "Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde ağırlıklı olmak üzere afetlerde maalesef 8 vatandaşımızı kaybettik. Ülkemizin neresinde olursa olsun bu acıları paylaşmalıyız. Paylaşarak acılarımı azaltabiliriz diye düşünüyorum. Yaşanan sel felaketinden hemen sonra salı sabahı 10 kişilik ekibi 1 vidanjör, 5 motopompla bölgeye gönderdik. Önce Hopa ilçesinde, daha sonra da Arhavi ilçesinde şu anda ekiplerimiz 3 gündür çalışmakta. Bunun dışında dün aldığımız bir haber bölgede bir susuzluk yaşandığıyla ilgiliydi. İçme suyunun sıkıntılı olduğunu öğrendik ve hemen çalışmaya başladık. Bu sabah itibari ile 2 TIR hazırladık. 1 TIR su Arhavi’ye, diğer TIR’ı da Hopa’ya göndererek oradaki yurttaşlarımızın su ihtiyacını bir nebze gidermek için bizde elimizden gelen katkıyı vermek istedik" dedi.

"BU BÖLGE YAĞIŞLARA HASSAS BİR BÖLGE"

Başkan Aksu, "Bizim de 2009 yılında yaşadığımız afet var. Bölgemizin gerçekten ister karayollarının yapımı deyin, ister HES’ler deyin, isterse yeşil yol deyin, bölge ciddi bir tahribe uğradı. Karadeniz Bölgesi’nde yatırım adı altında plansız, programsız yapılan yollar ve HES’ler bölgenin daha çok büyük afetler almasına sebep olmaktadır. Bunları tabi iyi araştırmak lazım ama insanımızın canı yanıyor. Maddi olarak çok ciddi hasarlar görüyoruz. Manevi kayıplarımız var. Bunun dışında ekonomik olarak baktığımızda HES’lerin kazancından çok bugün iki tane ilçe yerle bir olmuş durumda. Bunların çok ciddi rakamlar harcanarak tekrar toparlanması lazım. Bu bölge yağışla ilgili hassas bir bölge. Zaman zaman sel afetleri olmakta. Olunca da bir gün sürmüyor hepinizin bildiği gibi, toprak kaymalarında, akabinde evlerin yıkılması gibi canlarımızın da gitmesine neden oluyor. Onun için bence ilgililerin, hükümetin bu konuya el atıp bu bölgedeki hem yapılaşma konusunda, hem de HES’ler konusunda, hem yapılan yollar konusunda tekrar bir değerlendirme yapıp, bilim adamlarından da destek alarak bu ülkenin yapılacak imalatının iyi ve sağlıklı olması gerekir. Bölgeye uygun olması gerekir. Konya’daki tedbirler ile Karadeniz’deki tedbirler aynı olmamalı çünkü her coğrafyanın kendisine özgü zorlukları ve kolaylıkları var" diye konuştu.

Kaynak: İHA