CHP'de genel seçim hazırlıkları

Türkiye 1 Kasım'da yapılacak genel seçime odaklanırken, CHP de kısa sürecek seçim kampanyası için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

CHP'de genel seçim hazırlıkları
CHP'de genel seçim hazırlıkları
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP'de iki aydan kısa sürecek seçim kampanyası kapsamında hazırlıklarını sürdürüyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting programı henüz netleşmezken, mitingleri düzenleyecek firmalarla görüşmeler de tamamlandı.

Kılıçdaroğlu'nun yurt gezileri için özel uçak kiralayan CHP, ihtiyaç olması halinde helikopter kiralama yoluna gidecek.

- 7 Haziran sonrası yaptıklarını anlatacak

Parti, genel seçim için özellikle koalisyon görüşmelerindeki tavrını anlatan broşürler bastırıyor.

Edinilen bilgilere göre, broşürlerde CHP'nin 7 Haziran sonrası bir hükümet kurulması için 'en olumlu tavrı takınan parti' olduğu anlatılacak. CHP ayrıca içinde kendisinin de olduğu bir koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı, 'ülkenin neler kazanacağına' da broşürlerde yer verecek.

CHP sayıları az olmakla beraber flama ve afişler de hazırlattı. Parti taşıma işlemleri için nakliye firması ihalelerini yapan CHP'nin, reklam yayınlarıyla ilgili görüşmelerini ise haftaya tamamlaması bekleniyor.

- 'Daha sınırlı bir kampanya dönemi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu 1 Kasım'da yapılacak  genel seçim takviminin diğer seçimlere göre çok dar olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinde yürütülen kampanyanın devam edeceğini belirten Bekaroğlu, partilerin hazine yardımı almadan bir kampanya dönemi geçireceklerini de anımsattı.

İktidar partisinin kaynak sıkıntısı olmadığını iddia eden Bekaroğlu, muhalefet partilerinin ise kaynak yetersizliği nedeni ile daha sınırlı bir kampanya dönemi geçireceklerini kaydetti.

7 Haziran'daki kadar olmasa da mutlaka il mitingleri düzenleneceğini bildiren Bekaroğlu, yine sayısı az olmakla beraber reklam filmlerinin hazırlandığını ifade etti.

- Bildirge revize ediliyor


Mehmet Bekaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi geniş kapsamlı hazırladıkları CHP'nin seçim bildirgesinin ise revize edildiğini bildirdi.

Bildirgenin ana başlıklarının aynı olmasının planlandığını aktaran Bekaroğlu, toplumsal barış, hukuk devleti ve ekonomik vaatlerin ön plana çıktığını dile getirdi.

Bugüne kadar gelinen süreçte her şeyin şeffaf bir şekilde açıkça seçmen tarafından izlendiğini belirten Bekaroğlu, CHP'nin haklılığının her platformda görüldüğünü söyledi.

Bekaroğlu, 'CHP seçimlere en hazır parti. Söz açısından, millete söyleyecekler açısından kampanyamız kolay olacak diye düşünüyorum' dedi.

Kaynak: AA