Bodrum'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

"Göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri Suriye uyruklu 4 kişiden 2'si tutuklandı

Bodrum'da "göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri Suriye uyruklu 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, ilçede artan yasa dışı geçişlerin önüne geçebilmek ve geçen günlerde Kara Ada açıklarında yaşanan ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne kazasının failini yakalayabilmek için çalışma başlattı.

Ekipler, kurtarılan kaçakların ifadeleri doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucunda, organizatörün Suriye uyruklu bir kişi olduğunu belirledi. Gümbet Mahallesi'nde çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, Suriye uyruklu A.H.H. (25) isimli organizatörü yakaladı.

A.H.H, KOM Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece, "göçmen kaçakçılığı yapmak ve bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise "göçmen kaçakçılığı" yaptığı iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliye makamlara sevk edilen 3 kişiden M.S.D. "göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan tutuklandı, O.T. ve Y.D. ise adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA