Arılardan Şifalı Besinler

Arı ürünlerinin doğanın en şifalı ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Elçin Demir, geçmişten itibaren günümüzde birçok tedavide kullanıldığını belirtti.

Arılardan Şifalı Besinler
Doğanın en şifalı ürünlerinden arı ürünleri, eski dönemlerden beri Asya ülkelerinde birçok rahatsızlığın tedavisinde arı ürünleri kullanılırken, günümüzde de Avrupa ülkelerinin genelinde arı ürünleri ile tedavi ve sürekli kullanılan ürünler olarak yerini aldı. Aksuvital Pazarlama ve Marka Müdürü Elçin Demir, doğanın insanlara sunmuş olduğu iyileştirici gücü olan arı ürünleri ile yapılan doğal tedavi yöntemine ’apiterapi’ dendiğini, peltemsi madde süte benzemesi nedeni ile ’arı sütü’ ismini alarak apiterapide sıklıkla kullanıldığını belirtti.

Özellikle çocukların gelişim dönemlerinde tercih edilen arı sütü diğer arı ürünlerinde de olduğu gibi komplex bir özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Demir, "Arıların kraliçe arının beslenmesi için üretmiş oldukları arı sütü, İçerisinde B vitaminlerinin tamamı ile A, C, D, E vitaminleri, pek çok aminoasit, hormon ve enzim bulunmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yaptığı çalışmalarda arı sütünün bazı etkilerine değinilmiştir. Bir diğer arı ürünü olan propolisin de ise 150 den fazla bileşeni vardır. En büyük özelliği arıların propolisiantiviral, antibiyotik, antifungal olarak kullanmasıdır. Arıların bal çevresinde salgılamış oldukları propolis, bazı zararlı dış etiklerden korumak görevi ile üretirken, propolisinin bu özelliğinin insanlar üzerinde de etkili olduğuna dair bazı araştırmalar yapılmıştır" dedi.

Arıların çiçeklerden topladığı polen de şifa amaçlı kullanılan arı ürünleri arasında yer aldığını söyleyen Elçin Demir, arı ürünlerinin ortak özelliklerinin bağışıklığa destek verici, cinsel gücü arttırıcı, enerji ihtiyacını karşılayıcı, sperm ve yumurta kalitesini arttırıcı olduğu iddia edildiğini, tüm ürünlerin yoğun bileşimler içermesi sebebiyle apiterapi alternatif tedavi yöntemleri içerisinde önemli bir yer edindiğini açıkladı.

Aksuvital Pazarlama ve Marka Müdürü Elçin Demir, doğal apiterapi ürünleri Türkiye de polen, arısütü ve bal karışımı gibi bulunabileceği gibi, damla, kapsül formunda da eczane ve vital ürün satışı yapılan yerlerden rahatlıkla temin edilebileceğini belirtti.

Kaynak: İHA