Akrabasının Dikkati Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtuldu

Milas'ta bir kişi, akrabasının dikkati sayesinde ziynet eşyalarını ve 5 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaktan kurtuldu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki İsmail Yolcu, akrabasının dikkatinin sonucunda para ve ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptırmadı.

İsmail Yolcu'yu telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirterek, evdeki değerli eşyaları ve bir miktar para getirmezse terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutuklanacağını söyledi.

Telefonda söylenenlere inanan Yolcu, evinde bulunan yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alarak şehir merkezine gitti. Dolandırıcıların nakit para da talep etmesi üzerine bir akrabasından 5 bin lira alan Yolcu, borç almak üzere eczacı olan bir akrabasının yanına gitti.

Yolcu'nun sürekli telefonla görüşmesinden dolandırıcılığı fark eden eczacının uyarması üzerine, dolandırıcılar telefon görüşmesini sonlandırdı.

Bu arada eşinin evden altınları alıp gitmesinden şüphelenen eşi de oğluna haber vererek polisle irtibata geçmesini sağladı. Emniyet ekiplerinin, şahsın bulunması için bankalar, kuyumcular ve kentin işlek caddelerini taradığı öğrenildi.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Yolcu, kendisini arayan numaranın sahibinden şikayetçi oldu.

Yolcu, telefonla konuşurken dolandırıldığını hiç düşünmediğini ifade ederek, "Akrabam olan eczacının beni uyardığını duyduklarında telefonu kapattılar. Polis ekipleri de her yerde beni aramış. Dolandırıcıların tuzağına düşmedim. Herkesin dikkatli olması lazım" diye konuştu.
Kaynak: AA