734'Üncü Ertuğrulgazi'yi Anma Ve Söğüt Şenlikleri

Bu yıl 734'üncüsü kutlanacak şenliklerin koordinasyon toplantısı, Bilecik Valisi Nayir başkanlığında yapıldı

BİLECİK - Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, bu yıl 734'üncüsü kutlanacak Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Özel İdaresi'ndeki toplantıda, program hakkında bilgi vermesinin ardından kurumların şenliklerden önce sorumluluk alanlarında bulunan eksiklikleri tespit etmeleri ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Ertuğrul Gazi'nin Domaniç'ten her yıl Söğüt'e gelişlerinin şenlik havasında kutlandığını ve 1281 yılında Ertuğrul Gazi'nin vefatından sonra da geleneğin devam ettirildiğini anımsatan Nayir, şöyle konuştu:

"734'üncü kutlama yılımız Ertuğrul Gazi'nin de vefatının 734'üncü yılına denk geliyor. Biz Ertuğrul Gazi'den sonraki kısmı sayıyoruz. Ertuğrul Gazi'nin hayatı boyunca devam eden şenlikler olarak daha da eski bir geleneğe sahip, bizi biz yapan değerlerden biridir. Tarihimiz, tarihteki şahsiyetler, tarihteki olaylar ve onların yıldönümü kutlamaları da bu açıdan önemlidir. Yalnızca Bilecik ve Söğüt için değil, ülkemiz ve milletimiz için önemli bir olayın yıl dönümüdür. Önemli mesajlar verilmesi gereken bir dönemdir. Şenliklerimizin ulusal bazda bir huzur, birlik ve beraberlik şölenleri olarak yer almasını hepimiz istiyoruz. Ama maalesef son birkaç yıldır şenliklerimiz, meydana gelen olaylarla anılmaya başladı. Bunlar bizi üzüyor. Birlik ve beraberliğimiz içerisinde, gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, Ertuğrul Gazi büyüğümüze yakışır bir şekilde birlik ve beraberliğimizi gösterip, bu mesajı vermemiz lazım."

Vali Nayir, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinin katıldığı, "Kuruluştan Kurtuluşa" bisiklet turunun şenliklerin 3. gününde start alacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ile daire müdürleri katıldı.
Kaynak: AA