Yıl Dönümü Ve Özel Şeref Günü

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği 100. Kuruluş Yıl Dönümü ve Özel Şeref Günü, Kastamonu'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kastamonu Şehitliğinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, törende yaptığı konuşmada, derneğin 1915 yılında dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın talimatıyla Çanakkale'den ve diğer cephelerden gelen yaralı askerlere yardım etmek için kurulduğunu anımsattı.

Başka hiç bir derneğe verilmeyen özel şeref gününün sadece derneklerine verildiği için mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Satıoğlu, şöyle konuştu:

"Bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, Cumhuriyetimizin bekası için canımız ve kanımız uğruna görevlerimizi yerine getirerek, şehit ve gazi olduk. Bu topraklar binlerce yıldan beri süregelen Türk topraklarıdır. Bu toprakları bölme hayali kuranlar her şeyden önce bu bedeli ödeyeceklerdir."

Konuşmanın ardından şehitlerin mezarlarına ziyarette bulunarak dua eden dernek üyeleri, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ziyaret etti.

Tuğgenerel Bal, ziyarette şehit aileleri ve gazilere garnizon fidanlığını gezdirdi, heyet daha sonra erbaş ve erlerle öğle yemeği yedi.

Kaynak: AA