'Türkiye Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Hayat ' Programı

Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Babaeski Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bisiklet gönderildi.

Babaeski Milli Eğitim Şube Müdürü Semih Tahir Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği kapsamında yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı ile okullara dağıtılmak üzere 37 bisikletin gönderildiğini söyledi.

Öğrencilerin bisikletler ile fiziksek aktivitelerin arttırılması, obezitenin önüne geçilmesi amacıyla programın yürütüldüğünü ifade eden Aksoy, ''Okullarımızda, seçmeli spor ve fiziki etkinliklerde öğrencilerimizin kullanmaları, öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerinin arttırılması amacıyla gönderilen bisikletlerin dağıtımını gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığı bu program ile sağlıklı bir nesil oluşacağını hedefliyor. Bisikletlerin okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Aksoy, Babaeski Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu'na ve Alpullu Şeker İlkokulu'na 7'şer, Kuleli İlkokulu'na 5, Nadırlı Mehmet Fevzi Özdemir İlkokulu ile Plevne Ortaokulu'na 4'er ve Karahalil İlkokulu'na 3 bisiklet verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA