Suriye'de Vurulan Baba Oğul Türkiye'de Hayata Tutundu

Suriye’nin İdlib kentinde Ma’arrat Misrin kasabasında rejim uçağının attığı füzenin şarapnel parçasıyla yaralanan baba ve oğlu, Türkiye’de tedavi görerek hayata tutundu.

Suriye'de Vurulan Baba Oğul Türkiye'de Hayata Tutundu
Alınan bilgiye göre, Ma’arrat Misrin kasabasında yaşayan Ömer Mırey (31), 6 ay önce motosikletiyle eşi Hatice Mırey (25) ve 3 yaşındaki oğlu Muhammed’i alarak yakınlarının yanına gitti. Yolda ilerlerken rejime ait uçağın bulundukları bölgeye füze attığını söyleyen Mırey, kaçamadıkları için şarapnel parçalarından kendisi ve oğlunun yaralandığını belirtti.

Eşinin bu patlamadan yara almadan kurtulduğunu sözlerine ekleyen baba Mırey, “3 yaşındaki oğlum Muhammed ise ayağından ve belinden yaralandı. Ambulansla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürüldük. Tedavimiz yapıldı. Oğlumda hala hasar var, fizik tedavi görüyor” dedi.

Aile çektiği sıkıntılarından sonra hayata tutundukları Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde derme çatma bir evde yaşıyor. Bulduğu işlerde çalışan Mırey, ailesinin güven içerisinde yaşamasından mutlu olduğunu belirterek, kendilerine kapılarını açan, tedavi edip sahip çıkan Türkiye’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA