Sınırdan Teslim Ettiği Bebeğine Sınırda Kavuştu

Suriye’de 700 gram ağırlığında doğan ve solunum yetmezliği dolayısıyla beş günlükken Hatay sınırından tedavi için İskenderun ilçesine gönderilen Sulaf Jabra adlı prematüre bebek, 2,5 aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu ve bebeğini sınırda teslim eden anne bebeğine yine sınırda kavuştu.

Sınırdan Teslim Ettiği Bebeğine Sınırda Kavuştu
İskenderun’da özel bir hastanede gördüğü 2 buçuk aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Sulaf Bebeğin durumunu Suriye’den gidip gelerek takip eden baba Muhammed ve anne Noura Jabra, sınır kapılarının kapanması üzerine Türkiye’ye geçiş yapamadı. Suriyeli Sulaf bebeği sağlığına kavuşturan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun, gerçekleştirdikleri bürokratik uğraşlar sonucu, bebeğin ailesine teslim edilmesini sağladı. Kararın ardından Sulaf Bebek, İskenderun ilçesinden ambulans ve sağlık ekibiyle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bekleyen ailesine teslim edildi.

Sulaf Bebeğin hastaneye getirildiğinde, hayati fonksiyonlarının sıkıntılı olduğunu dile getiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun, “28 haftalık olarak hastanemize getirilen Sulaf, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde kuvöze konuldu. Sulaf Bebek, zorlu bir tedavi sürecinden geçti ve sonunda yaşam savaşını kazandı. Fakat Suriye’den Türkiye’ye geçişin yasaklanmasından sonra aile, bebeği teslim almaya gelemedi. Biz de Yeni Doğan Yoğun Bakım ekibimizle birlikte, Cilvegözü Sınır Kapısı mülki amirleriyle görüşerek bebeğin ailesine teslim edilmesini sağladık. Sulaf Bebek, ailesine kavuştuğu için mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Cilvegözü Sınır Kapısı’na ambulansla getirilen bebeğini kucağına aldığında sevinç gözyaşlarını tutamayan Anne Noura Jabra, bebeğini bir daha kavuşamayacağını düşündüğünü ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA