Sınırda Doğan Bebek 4 Ay Sonra Ailesine Kavuştu

Suriye'nin İdlip kentinden ayrılıp eşiyle kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan Noura Jabra, sınırda doğum yaptıktan sonra rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'de tedavi edilen bebeğine 4 ay sonra kavuştu.

Sınırda Doğan Bebek 4 Ay Sonra Ailesine Kavuştu
İskenderun ilçesindeki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Suriyeli 7 aylık hamile Noura Jabra, 4 ay önce eşi Muhammed ile kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken sınırda erken doğum yaptı.

Yaklaşık 700 gram ağırlığında doğan kız bebek, rahatsızlığı nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki devlet hastanesine kaldırıldı.

Bebeğin tedavisine başlanırken, bir süre sonra Suriye'ye dönmek zorunda kalan aile ise tekrar Türkiye'ye gelemedi. Bu sürede Reyhanlı Devlet Hastanesinden İskenderun ilçesindeki özel hastaneye sevk edilen bebeğe, Türk doktorlar gözü gibi baktı.

Suriyeli anne ve baba ise hastane yetkilileriyle irtibata geçerek, tedavisi tamamlanan kızlarının kendilerine teslim edilmesi için yardım talep etti. Bunun üzerine hastanede görevli doktorlar, minik bebeği Reyhanlı'da bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirerek 4 ay sonra ailesine teslim etti.

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun, bebeğin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kuvöze konulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bebek zorlu bir tedavi sürecinden geçti ve sonunda yaşam savaşını kazandı. Fakat aile imkansızlıklar nedeniyle bebeği teslim almaya gelemedi. Biz de ekibimizle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısı mülki amirleriyle görüşerek bebeğin ailesine teslim edilmesini sağladık. Bebeği ailesine kavuşturduğumuz için mutluyuz."

Bebeğini kucağına alınca gözyaşı döken anne Jabra da Sulaf adını verdiği kızına tekrar kavuşamayacağını düşündüğünü ifade ederek, bebeğiyle ilgilenen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA