Memurların Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, "Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlık Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan, yılmadan, usanmadan devam edeceğiz" dedi.

Memurların Toplu Sözleşme Görüşmeleri
Süral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak kamu görevlileri adına hükümet ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin mutabakatla sona erdiğini belirtti.

Toplu sözleşme görüşmelerinde özellikle sağlık çalışanları için çok ciddi kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Süral, şöyle devam etti:

"Teşkilatımızla birlikte gerek toplu sözleşme öncesinde yaptığımız yoğun çalışmalar, gerekse toplu sözleşme sürecinde ortaya koyduğumuz kararlı mücadelemiz sonucunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına çok önemli kazanımlar elde ettik. Sendikamız tarafından hükümet ile yapılan görüşmeler sonucunda toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına 17 maddelik kazanıma imza attık. Hatırlanacağı gibi daha önceki toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettiğimiz ve halen geçerliliği devam eden 16 kazanımla birlikte toplamda sağladığımız 33 maddelik kazanım bizleri gururlandırıyor."

Bugüne kadar çalışanların yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdükleri mücadelenin bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Süral, şunları aktardı:

"Sendikal kazanımlarımızı elde ederken Sağlık Sen olarak hamasete ve emek hırsızlarına rağmen diyaloğa, bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte yek vücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyi düşünmüyoruz. Hizmet kolumuzdaki diğer malum sendikaların çalışanlarımızın son derece önemsediği ve büyük bir sevinçle karşıladığı az önce saydığımız kazanımları değersizleştirme çabasında olmalarına da elbette ki şaşırmıyor ve ortaya koydukları bu trajikomik çabalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bugüne kadar çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdüğümüz mücadele bundan sonra da hız kesmeyecektir. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlık Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan usanmadan devam edeceğiz."

Kaynak: AA