Karaciğeri Umut Olacak

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleşen organ bağışı, bir hastaya umut oldu. Turgutlu Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde tedavi gören 65 yaşındaki Ramazan Korkut’un beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi Korkut’un organlarını başladı. Korkut’un diyabet tedavisi gördüğü için sadece karaciğeri bağışa uygun bulundu.

Karaciğeri Umut Olacak
İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu Mahallesi’nde ikamet eden ve beyin kanaması geçirerek Turgutlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ramazan Korkut’un beyin ölümü gerçekleşti ve hastane yönetimi hemen aile ile irtibata geçerek, organ bağışı konusunda görüştü. Ailenin organ bağışını kabul etmesinden sonra Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçildi. Sevindirici haber ise çabuk geldi. Ramazan Korkut’un karaciğeri Bornova Şifa Hastanesi’ndeki bir hastaya uyum sağladı. Gerekli işlemlerin ardından ekipler yola çıktı ve Turgutlu Devlet Hastanesi’ne gelindi. Ramazan Korkut’un karaciğeri alındı ve başka bir aileye umut olmak adına yola çıktı.

Turgutlu Devlet Hastanesi’nin beyin ölümü tanısı ve organ bağışı konusunda Manisa’da öncü olduğunu belirten Hastane Başhekimi Sabri Taşçıoğlu, "2 gün önce hastamız beyin kanaması tanısıyla hastanemiz yoğun bakım servisine geldi ve tedavi altına alındı. Bugün beyin ölümü tespit edildi ve ailesine durumu ilettik. Ailesi ise organlarını vermeye gönüllü oldu, hastamızın karaciğeri alınacak. Uzun yıllar diyabet hastası olduğu için diğer organlarını değil sadece karaciğeri alınacak ve bir hastaya karaciğer nakli yapılacak" dedi.

AİLESİ HEM ÜZGÜN HEM MUTLU

Babalarının organ bağışı konusunda yaşamında da çok hassas olduğunu ve her fırsatta organ bağışının gerekliliğini kendilerine anlattığını ifade eden Ramazan Korkut’un oğlu Mustafa Korkut, "Hem üzüntülüyüz hem de başka bir hastaya umut olduğumuz için mutluyuz. Bizim evimizde hüzünlü bir bayram havası var, çünkü babamız başka bir hastaya ve ailesine umut oldu. Bu herkese örnek olsun, benim de bir evladım var ve bu benim başıma da gelebilirdi. Yarın öbür gün ben de organ bağışı bekleyebilirim. Bunun için herkesi teşvik edelim, bunda kötü bir şey yok. Benim şimdi cenazem var, ağlıyorum ve bir yandan da seviniyorum. Babam birini yaşatacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA