'Hem Her Türlü Koalisyona Engel Olacaksın Hem De...'

7 Haziran’ın hemen akabinde egoların bir yana bırakılarak süratle hükümet kurulması gerektiğini söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O gün ’erken seçim’ diyenler, bugün ’seçim olmaz’ diyor. Hem her türlü koalisyona engel olacaksın, hem de cumhurbaşkanını hükümeti kurmayı engellemekle suçlayacaksın" dedi.

'Hem Her Türlü Koalisyona Engel Olacaksın Hem De...'
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 10. Muhtarlar Toplantısında muhtar konuklarına hitap eden Erdoğan, Artvin’deki sel felaketine değinerek, “Hopa ilçemizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz, ilgili tüm birimleriyle vatandaşlarımızın yanındadır ve yaraların sarılması için gereken her şeyi yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP VE MHP’Yİ ELEŞTİRDİ

7 Haziran’ın hemen akabinde egoların bir yana bırakılarak süratle hükümet kurulması gerektiğini söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden CHP ve MHP’yi eleştirerek şunları söyledi:

"O gün erken seçim diyenler, bugün seçim olmaz diyor. Hem her türlü koalisyona engel olacaksın, hem de cumhurbaşkanını hükümeti kurmayı engellemekle suçlayacaksın…Meclis’te güven oyu alacak bir hükümet kurulmuş da ben mi engel oldum? Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkaranlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşinde. Hadi koalisyon kuramadın, seçim hükümetinde yer almaktan neden kaçıyorsunuz? Yapmaya çalıştığınız kurnazlığın milletin farkında olmadığını mı sanıyorsunuz ? Dert başka, bunların derdi bu ülkeye hizmet etmek değil, bunların derdi terörle mücadele değil. Dertleri -1 Kasım’da ne alırız-"



"VARSA YOKSA ERDOĞAN"

Erdoğan, kendisini diline dolayan siyasetçileri de hedef alarak, "Varsa yoksa ‘Erdoğan aşağı Erdoğan yukarı’. Benimle alıp veremediğiniz nedir. Seçime ben girmeyeceğim ki" dedi

"İSTİKRAR MI İSTİKRARSIZLIK MI ?"

Yenilenecek Genel Seçimlerin önemine değinen ve hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Kasım, istikrar mı istikrarsızlık mı, bunun seçimi olacak” dedi.

Erdoğan, "Türkiye bir tekrar seçim sürecine girdi. Tüm siyasi parti ve adaylarımıza seçimlerde başarılar temenni ediyorum. 7 Kasım sonuçlarının açtığı sıkıntıyı 1 Kasım seçiminin aşılacağını diliyorum. Parlamento bu işi çözememiştir, merci millettir. Millet bu işi çözecektir" diye konuştu.



"DERTLERİ ÜLKEYİ BÖLMEK AMA MUVAFFAK OLAMAYACAKLAR"

Erdoğan, çözüm sürecinin geldiği noktanın sorumlusu olarak gösterdiği HDP ve terör örgütü PKK’yı da topa tutarak, "Bunların derdi ülkemizi bölmek ama asla bunda muvaffak olamayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Suruç’un, Diyarbakır’ın faturasını şahsıma , MİT’e kesmeye çalıştılar. Bir insanın ölümü tüm alemin ölümü gibidir. Biz buna inanıyoruz. Milletime soruyorum; TIR’ları yakanlar, doğal gaz şebekelerini bombayla tahrip edenler, barajlarda insanları kaçıranlar, iş makinelerini yakanlar acaba neye hizmet ediyorlar? Onları temsil ettiğini söyleyen siyasi parti bu konuda şu ana kadar acaba ne yaptı? CHP, MHP ve HDP’nin muhalefetine rağmen benim de desteklediğim iç güvenlik paketi Meclis’te kabul edildi. Terörle yeterince mücadele edilmediğini söyleyenler, terör örgütünün arkasında duranlar bu iç güvenlik paketini çıkarmamak için Meclis’te omuz omuza harekete etmediler mi?" dedi.



HDP’YE YÜKLENDİ

Örgüte yapılan son silah bırakma çağrısına da uyulmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, HDP’nin de Mecflis’e 80 vekille girmesine rağmen teröre karşı net bir duruş sergileyemediğini ifade etti.

Erdoğan, "Sergileseydi bugün daha farklı bir noktada olabilirdik. Terörü ’biz bitireceğiz’ diyorlar, sen bitirdin de bitirme diyenler mi oldu. Hadi bitir. Bunlar bölücü örgüte tek bir söz dahi söyleyemiyorlar. Evlerinde uyuyan polisleri infaz edenler bunlar, eşiyle pazarda alışveriş yapan astsubayımızı katledenler bunlar, binbaşımıza eşinin ve kızının yanında kurşun yağdıranlar bunlar. Sokaklara hendek kazıp, vatandaşımıza kepenk kapatıp, hayatı zindan edenler bunlar. O hendekler ne ile kazılıyor? Belediyenin kepçeleri ile. O malum partinin belediyelerinin kepçeleri ile kazılıyor. Bunlar sazı bu, cazının ne olacağını siz düşünün. Bunlara bakarsanız savaş isteyen devlet ve şahsım. Bu iddialara inananların akıl sağlığından şüphe ederim.

Teröristlere çiçek çocuk terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir.

Batı şahsıma acımasızca saldırıyor. Neden? Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Devlet hiçbir zaman silahını bırakmaz. Onu gitsinler terör örgütüyle konuşsunlar. Onlar silahı sadece bırakmayacaklar betona gömecekler" diye konuştu.

Kaynak: İHA