Apollon Tapınağı'nı Aydınlatan Direkler Tahrip Edildi

2012 yılında Didim Belediyesi ile kapanan Aydın İl Özel İdaresinin katkılarıyla gerçekleştirilen “Apollon Tapınağı Çevre düzenlemesi ve Eskiköy Projesi” kapsamında Hisar Mahallesinde bulunan Apollon Tapınağının çevresinin aydınlatılması için konulan elektrik direkleri kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kırılarak tahrip edildi.

Apollon Tapınağı'nı Aydınlatan Direkler Tahrip Edildi
Apollon Tapınağı Çevre düzenlemesi ve Eskiköy Projesi kapsamında Apollon Tapınağı çerçevesinde yer alan ara sokakların aydınlatılması için kullanılan elektrik direkleri kendini bilmez bazı kişi yada kişilerce kırılarak yerlerinden söküldüğü görüldü.

Tapınağın doğu kısmında geçen sokak üzerinde bulunan 5 elektriğine zarar verilirken kiminin gövdesinden kırıldığı kimisinin de yerlerinden sökülerek kenara koyulduğu görülürken üzerindeki aydınlatma lambalarının da kırıldığı görüldü.

Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık daha önce de bu direklere zarar verildiğini ve defalarca onarılmasına rağmen kendini bilmez insanların aynı pisliği yapmaya devam ettiğini belirterek, sokakların aydınlatılması noktasında yarar sağlayana direklerin yeniden onarılarak konulmasını istedi. Aşık gerek belediyenin gerekse yetkili elektrik kurumunun bu konuyla ilgili kısa sürede çalışma yapmasını istedi.
Kaynak: İHA